Index Vakbarát Hírportál

Lionel Messi az asztalra csapott, mindenkit kiosztott

2023. május 9., kedd 16:14

Az elmúlt napokban a nemzetközi sportsajtó legfelkapottabb témája volt Lionel Messi jövője. A francia lapok gyakorlatilag már készpénznek veszik, hogy távozik a Paris Saint-Germaintől, és Szaúd-Arábia felé veszi az irányt, a spanyol lapok volt klubjával, a Barcelonával boronálták össze. Az argentin klasszis stábja közleményt adott ki a hírekre reagálva.

Ahogy arról az Indexen is beszámoltunk, az AFP francia hírügynökség a tárgyalásokra rálátó forrására hivatkozva kedden már tényként közölte, hogy Lionel Messi a következő szezonban a szaúdi élvonalba igazol. A világbajnok argentin támadónak az idény végén lejár a szerződése a Paris Saint-Germainnél, és a nemzetközi sajtó hetek óta találgatja, hol folytatja pályafutását.

Az átigazolási pletykákból lett elege valószínűleg Messinek, és stábja, a Team Messi oldalán adott ki egy közleményt, amelyet édesapja, Jorge Messi szignózott. 

Egyetlen klubbal sem állapodtunk meg a következő szezonra. Az idény végén fogjuk meghozni a döntésünket. Garantálhatom, hogy semmiben sem fogunk megegyezni, semmit sem fogunk aláírni, mielőtt véget nem ér a szezon

– olvasható a Jorge Messi által jegyzett közleményben, amely úgy folytatódik: „Pletykák és álhírek terjesztésére használják Lionel nevét, az igazságról senki sem győződik meg.”

A Team Messi által kiadott közlemény azzal zárul, hogy „a tisztelet hiányát mutatja, hogy bizonyos sajtótermékek szándékosan csinálják azt, hogy bizonyíték nélkül állítanak dolgokat, minden pletykát információvá alakítanak, és a saját érdekükben használják fel azokat. Meg kellene magyarázniuk, miért nem helyezik kontextusba az információikat. Nem akarják, hogy az igazság elrontsa a híreiket.” 

Mindez egybecseng a Le Figaro nevű francia lap értesülésével, amely szerint Messi kitölti a június 30-ig élő szerződését, és addig nem fogja bejelenteni, hol folytatja pályafutását – ahogy a PSG sem fog erről kommunikálni.

Rovatok