Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid sztárja a keblére ölelte a fél Manchester Cityt – fotók!

2023. május 10., szerda 13:54

„A béke vagy te, Sport!” – áll az olimpiai eszmét újjáélesztő, az 1912-es stockholmi viadalon művészeti aranyérmet nyerő Pierre de Coubertin báró díjnyertes Óda a sporthoz című alkotásában. Mai rohanó világunkban, amikor már a tetszőleges ország x. osztályában is vérre menő ütközetek mennek, örömteli látni, amikor a klubfutball csúcsát jelentő Bajnokok Ligája kiemelt párharcában a játékosok még tudják: ellenfelek és nem ellenségek vagyunk.

Most épp a Real Madrid és a Manchester City csatázott kedd este az elődöntőben, a rekordbajnok a trónkövetelővel, a két fő favorit 1–1-re végzett a spanyol fővárosban, jövő szerdára halasztva a döntést.

S bár a pályán akadtak kemény belépők, kisebb összezörrenések, a lefújás után a béke volt az úr, olyannyira, hogy a jelenetek kis túlzással sokkolták a világsajtót, hüledeztek mindenfelé, hogyan lehet olyan kedélyesen egymás keblére borulni, ahogyan tette Vinícius Júnior, a Real Madrid vezető gólját szerző brazil támadó a fél angol csapattal.

Kapott az ölelésekből a norvég Erling Haaland, a portugál Bernardo Silva, valamint honfitársa, a brazil válogatott kapus Ederson is, a legnagyobb visszhangja viszont a Kyle Walkerrel közös parolázásának volt.

Pedig valójában inkább az lenne a természetes, hogy a kemény csata ellenfeleire a végső sípszót követően ugyanúgy barátként tekintsenek a játékosok, békében.

Ahogyan ezt már Pierre de Coubertin is megírta 111 évvel ezelőtt.

(Borítókép: Burak Akbulut/Anadolu Agency via Getty Images)

Rovatok