Index Vakbarát Hírportál

Az élvonalból kieső, utolsó csapat látta el az Atlético Madrid baját

2023. május 14., vasárnap 18:15

A spanyol első osztályú labdarúgó-bajnokság 34. fordulójában a már biztosan kieső Elche hazai pályán 1–0-ra legyőzte az Atlético Madrid csapatát, ezzel hivatalosan is eldőlt: Diego Simeone együttese végérvényesen lemondhat a bajnoki címről.

Meglepetéseredmény született a spanyol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban: az utolsó helyezett és egészen biztosan kieső Elche hazai környezetben legyőzte a harmadik helyezett Atlético Madridot. Ezzel eldőlt, hogy a madridiak már matematikailag is lemondhatnak a bajnoki címről, igaz, erre olyan sok reális esélyük egyébként sem mutatkozott.

A vasárnap délutáni találkozó egyetlen gólját a 41. percben Fidel szerezte: 

a hazaiak középpályása nem habozott, az elé került labdát közvetlenül a tizenhatos előttről tűzte kapura, lövése pedig védhetetlennek bizonyult.

A folytatásban nem tudott veszélyesebb akciókat vezetni a vendégcsapat, sőt a 89. percben könnyen kétgólosra növelhette volna előnyét az Elche, de Lucas Boye lövése éppen a kapu jobb oldala mellé ment.

Érdekesség, hogy az Elche mindössze negyedik győzelmét aratta az idei szezonban, jelenleg 19 ponttal áll a tabella utolsó helyén. Az utolsó előtti, még bennmaradásért küzdő Espanyolnak 31 pontja van.

Továbbá lehetséges, hogy vasárnap este bajnokot avatnak Spanyolországban, mivel ha az éllovas Barcelona legyőzi az Espanyolt, úgy hivatalosan is elhódítja történelme huszonhetedik bajnoki címét.

LA LIGA, 34. forduló
Elche–Atlético Madrid 1–0 (0–0)

később:
Espanyol–Barcelona 21.00

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok