Index Vakbarát Hírportál

Fél tucat gólt vágott a Mezőkövesd, a Fehérvár még emberelőnyben is kikapott

2023. május 14., vasárnap 15:55

A kiesés elől menekülő Mezőkövesd fölényes, 6–1-es győzelmet aratott otthon a dobogóra hajtó vendég Paks felett, míg az utolsó előtti helyen álló Mol Fehérvár Felcsúton szenvedett vereséget a labdarúgó OTP Bank Liga 31. fordulójának vasárnapi játéknapján.

Remekül kezdett a házigazda Mezőkövesd, amely Drazic révén már az ötödik percben megszerezte a vezetést. Ezt követően a paksiak vették át a kezdeményezést és számos nagy helyzetet kialakítottak, de a kapu előtt rendre rossz megoldások születtek, vagy éppen Piscitelli védett nagyot. A kihagyott lehetőségek meg is bosszulták magukat, a Mezőkövesd egy három húzásból végigvitt akció végén a duplázó Drazic révén növelte előnyét.

Nem sokkal a szünet előtt a hazaiak megpróbálták visszahozni a meccsbe a Paksot, egy felesleges szabálytalanság és az azt követő VAR-vizsgálat után a hosszabbításban kaptak büntetőt a vendégek, de a góllövőlistát vezető Varga középre helyezett lövését lábbal hárította Piscitelli.

A fordulás után bő három perccel eldöntötte a három pont sorsát a Mezőkövesd, egy tetszetős akció végén Vajda higgadtan gurított a hálóba.

Két perccel később Babunszki lövése még kijött a kapufáról, de a szöglet után Brtan közelről már nem hibázott.A Paks a 68. percben két cserejátékos, Böde és Windecker koprodukciójának köszönhetően szépített, de Drazic szinte azonnal visszaállította a különbséget: a támadó Szélpált és Kinyiket is látványosan kicselezte, mielőtt kilőtte a jobb felsőt, mesterhármast elérve ezzel.

A paksiak teljesen szétestek, Drazic és Molnár a tizenhatoson belül „cicázott” két vendég védővel, mielőtt utóbbi a kapuba talált, beállítva ezzel a 6–1-es végeredményt.

A játéknap második mérkőzésén a Kisvárda legyőzte otthon a találkozó nagy részében emberhátrányban játszó Újpestet, így a hazaiak megszerezték első győzelmüket Milos Kruscsiccsal a kispadon. 

A 31. forduló zárómérkőzésén a kiesés elől menekülő Mol Fehérvár újabb vereséget szenvedett, ezzel két pontra eltávolodott a még bennmaradó helyen lévő Budapest Honvédtól.

Veszélyes távoli lövésekkel indult a találkozó. A kiesőhelyen álló Fehérvár birtokolta többet a labdát, Peter Pokorny fejesénél a felső léc mentette meg a hazaiakat a góltól. A Puskás Akadémia elvétve jutott el a kapuig, nem úgy a vendégek, akiknél Kenan Kodro lábában maradt a vezető gól, amikor ajtó-ablak helyzetben kapu mellé csavart.

Fordulást követően megélénkült a Puskás Akadémia játéka és Gruber Zsombor góljával megszerezte a vezetést. Ment előre a Fehérvár az egyenlítő gólért, Dárda Pál fejesével sikerült egalizálni. Nehéz helyzetbe kerültek a hazaiak, amikor a percekkel korábban beállt Sahab Zahedit második sárgával kiállították, illetve felcsillant a remény a győzelemre a vendégeknek.

Meglepetésre azonban őket zavarta meg az emberelőny, mert a hajrában Komáromi György fejesével megint a felcsúti gárda vezetett.

Ezek után elkeseredetten próbálkozott a vendégcsapat, de nem sikerült egyenlítenie, sőt, a végén Kasper Larsen is piros lapot kapott, így a fehérváriak is tíz emberrel fejezték be a meccset.

OTP Bank Liga, 31. forduló:
Mezőkövesd Zsóry FC–Paksi FC 6–1 (2–0)
Kisvárda–Újpest 2–0 (0–0)
Puskás Akadémia–Mol Fehérvár 2–1 (0–0)

Rovatok