Index Vakbarát Hírportál

A magyar válogatott csillaga igent mondott, már csak klubján múlik a váltás

2023. május 16., kedd 15:38

Portugál sajtóértesülések szerint a magyar válogatott és az AZ Alkmaar csillaga, Kerkez Milos igent mondott a portugál labdarúgó-élvonalban szereplő Benficának, azonban a két klub még nem jutott egyezségre.

Régóta pletykálják, hogy a magyar válogatott védőjének karrierjében a következő állomás Lisszabon, azon belül a Benfica csapata lehet, de a sajtóhíreken kívül eddig még nem történt előrehaladás. A portugál patinás sportlap, a Record értesülései szerint immár kizárólag a két klubon múlik az üzlet, Kerkez Milos már igent mondott a Benfica vezetőinek.

A hírek szerint a portugál élcsapat 10 millió eurót és egyéb bónuszokat kínál az Alkmaar csapatának a magyar tehetség játékjogáért, azonban Teljes körű egyezség még nem született.

Árulkodó lehet, hogy a Benfica jelenlegi bal oldali hátvédje, Grimaldo minden bizonnyal a Leverkusenben folytatja, így Kerkez Milos posztja megüresedik a klubnál. Sőt holland sajtóhírek szerint már az Alkmaar is Kerkez utódját keresi a piacon, az egyik kiszemeltjük a Brann 21 éves játékosa, David Möller Wolf.

Kerkez Milos és 10 millió euró 

Kerkez Milos kirobbanó formában futballozik holland csapatában, az AZ Alkmaar kulcsjátékosa lett, idén 49 mérkőzésen lépett pályára, ezalatt pedig öt gólt szerzett és nyolc gólpasszt osztott ki. Oroszlánrészt vállalt csapata Európa-konferencialiga menetelésében is, jelenleg a West Ham elleni elődöntő visszavágójára készülnek, igaz, az első meccsen egygólos hátrányba kerültek. 

A 19 éves tehetség jelenlegi piaci értéke 10 millió euró, szerződése a holland klubbal 2026-ig érvényes, ám minden bizonnyal nem fogja kitölteni kontraktusát. Már csak az a kérdés, mikor és hol folytatja ígéretes karrierjét.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok