Index Vakbarát Hírportál

Közel a kieséshez a Leicester, életben maradt a Liverpool BL-álma

2023. május 16., kedd 09:04

Az angol labdarúgó-élvonal (Premier League) 36. fordulójában a Bajnokok Ligája-indulásért harcoló Liverpool idegenben, 3–0-ra győzte le a kiesés elől menekülő Leicester Cityt.

A hazaiak védelme nagyon gyengén teljesít az idei szezonban, a Leicester City az eddigi 35 bajnoki mérkőzésen 64 alkalommal kapitulált, így a Liverpool előtt jó esély nyílt arra, hogy ezúttal is bevegye ellenfele kapuját. Így is történt, a hét mérkőzése veretlen liverpooliak a 33. percben szerezték meg a vezetést Curtin Jones révén, a fiatal angol középpályát Szalah hosszú passza találta meg, majd állítás nélkül a bal alsó sarokba lőtt.

Nem telt el sok idő, három perccel később már kétgólos volt a Liverpool előnye, újra Jones volt eredményes. A harmadik vendégtalálatra egészen a 71. percig kellett várni, Trent-Alexander Arnold 25 méterről őrületes bombagólt szerzett, beállítva ezzel a végeredményt.

Jürgen Klopp csapata ezzel életben tartotta a legjobb négyről szőtt álmait, egy pontra megközelítve a negyedik helyezett Manchester Unitedet, igaz, a vörös ördögök egy mérkőzéssel kevesebbet játszottak. A Leicester pedig egyre reménytelenebb helyzetben van, két körrel a vége előtt a 19. helyet foglalják el a tabellán, két pontra a még bennmaradást jelentő 17. pozíciótól.

ANGOL PREMIER LEAGUE
36. FORDULÓ
Leicester–Liverpool 0–3
(C. Jones 33., 36., Alexander-Arnold 71.)

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok