Index Vakbarát Hírportál

A jövő sztárjai Magyarországon, kezdődik az Európa-bajnokság

2023. május 16., kedd 09:32

Szerdán kezdődik az U17-es labdarúgó-bajnokság, amelynek Magyarország a házigazdája.

A Belvon Attila által irányított házigazda csapat sorrendben a walesi, a lengyel és az ír válogatott ellen lép pályára a csoportkörben. A szakember munkáját több sérülés is nehezítette, így csak az utolsó pillanatban tudott keretet hirdetni.

Annak örülök, hogy szombat óta mindenki teljes értékű edzésmunkát végez, bízom benne, hogy újabb sérülések már nem nehezítik meg a dolgunkat a torna során. Szerdai ellenfelünk, a walesi válogatott remek játékerőt képvisel, de megvan a tervünk a mérkőzésre, igyekeztünk felkészülni minden eshetőségre. Azt várom, hogy nagyon kiegyensúlyozott lesz a csoportunk, minden gólnak nagy jelentősége lehet, ezért is fontos a jó rajt. Bízom benne, hogy sikerrel vesszük az első akadályt

– mondta az MLSZ honlapjának Belvon Attila.

A kontinensviadal küzdelmeit négy négycsapatos csoportban bonyolítják le, mindegyik kvartettből az első kettő jut a negyeddöntőbe. A legjobb négy közé kerülő válogatottak biztosítják helyüket a november 10. és december 2. között sorra kerülő világbajnokságra. Hozzájuk ötödikként csatlakozik az a csapat, amely az elveszített negyeddöntő után megnyeri a helyosztót. Ezen az összecsapáson a csoportkörben legjobban szerepelt két negyeddöntős vesztes találkozik majd egymással.

A vb-nek egyelőre nincs házigazdája, Perutól ugyanis áprilisban a Nemzetközi Labdarúgó Szövetség elvette a rendezési jogot, mivel a dél-amerikai ország nem teljesítette a vállalt infrastrukturális beruházásokat.

A 21. U17-es kontinenstornának május 17. és június 2. között Balmazújváros, Budaörs, Budapest, Debrecen, Felcsút és Telki ad otthont. A finálét az MTK Budapest stadionjában rendezik.

A magyarok programja:

szerda: Magyarország–Wales, Új Hidegkuti Nándor, 20.00

szombat: MagyarországLengyelország, Felcsút, 20.00

május 23., kedd: MagyarországÍrország, Felcsút, 20.00

A magyar válogatott kerete:

Rovatok