Index Vakbarát Hírportál

Cristiano Ronaldo öt évvel ezelőtt szerezte utolsó gólját a Real Madridban

2023. május 19., péntek 16:28

Napra pontosan öt évvel ezelőtt szerezte 450., egyben utolsó gólját a Real Madrid színeiben az ötszörös aranylabdás Cristiano Ronaldo.

A 38 éves portugál klasszis a Manchester Uniteddel megnyert három bajnoki cím és összesen kilenc trófea után 2009-ben érkezett a Real Madridhoz, akkori világrekordot jelentő 94 millió eurós átigazolási összegért cserébe.

A királyi gárdánál első lépésben ötéves, 11 millió eurós idényenkénti fizetést hozó szerződést írt alá, az érte kicsengetett pénzösszeg törlesztésébe viszont villámgyorsan bele is kezdett.

A 2018 nyaráig tartó madridi időszaka során összesen 438 tétmérkőzésen lépett pályára, és döbbenetes módon még ennél is több, egészen konkrétan 450 gólig jutott a királyi gárdában.

A világ legnagyobb múltú csapatánál ezzel zárójelbe tette a korábbi rekordot, az azóta remek formába lendülő Karim Benzema is csak annyit tudott elérni, hogy legalább százon belülre érkezzen a második helyezett (352).

Cristiano Ronaldo Juventushoz szerződése előtti utolsó bajnokiját 2018. május 19-én, a Villarreal otthonában játszotta le, stílusosan góllal zárta spanyolországi karrierjét (2–2 lett a vége) – igaz, egy héttel később még volt egy BL-döntője, amelyen nem talált be a Liverpool ellen 3–1-re megnyert mérkőzésen.

A portugál klasszis négy Bajnokok Ligáját nyert a Real Madrid színeiben, összesen pedig 15 trófeát ünnepelhetett a csapattal.

A torinói időszaka után a Manchester Unitedet újra megjáró támadó az év eleje óta már a szaúdi al-Nasszrt erősíti.

(Borítókép: David Aliaga/NurPhoto via Getty Images)

Rovatok