Index Vakbarát Hírportál

Ancelotti a jövőjéről nyilatkozott a kínos BL-búcsút követően

2023. május 20., szombat 15:42

Carlo Ancelotti azt mondta, kitölti szerződését a Real Madrid futballcsapatánál, és 2024-ig marad a királyi gárda vezetőedzője.

Az olasz tréner szombati sajtótájékoztatóján tisztázta, hogy nem kíván távozni a spanyol klubtól, véget vetve ezzel a találgatásoknak, hogy esetleg átveszi a brazil válogatott szakmai irányítását.

Mindenki nagyon jól ismeri a helyzetemet: a 2024-es szezon végéig szól a szerződésem, és maradni akarok

– jelentette ki Ancelotti.

A dél-amerikai ország labdarúgó-szövetségének elnöke, Ednaldo Rodrigues márciusban azt mondta, hogy az olasz szakember kézenfekvő választás lenne a nemzeti együttesnél megüresedett szövetségi kapitányi poszt betöltésére.

Miután a Real Madrid a hazai 1–1 után megalázó, 40-s vereséget szenvedett a Manchester Citytől a Bajnokok Ligája elődöntőjének szerdai angliai visszavágóján, s ezzel címvédőként búcsúzott a sorozattól, felerősödtek a feltételezések, hogy Ancelotti spanyolországi állása veszélyben forog, mivel a Real a BL mellett már odahaza, a La Ligában sem lehet bajnok, hiszen az ősi rivális, az FC Barcelona négy fordulóval a szezonzárás előtt elorozta tőle a címet.

Az olasz mester a 2022/2023-as szezon értékelésére vonatkozó újságírói kérdésre azt válaszolta:

Lehetett volna jobb is, de jó volt. Természetesen nem vagyunk elégedettek a La Ligával, de a többi sorozatban a végsőkig küzdöttünk (...), és hármat megnyertünk.

Utóbbival a spanyol Király Kupában, a klubcsapat-világbajnokságon és az európai szuperkupában elért győzelmekre utalt.

A Real vezetése hivatalosan még nem nyilatkozott Ancelotti jövőjéről.

Rovatok