Index Vakbarát Hírportál

A Real Madrid panaszt nyújtott be a Legfőbb Ügyészséghez

2023. május 22., hétfő 17:00

A Real Madrid közleményben jelezte, hogy a legfelsőbb ügyészséghez fordult, miután Vinícius Júniort az élvonalbeli spanyol labdarúgó-bajnokság (La Liga) 35. fordulójában újabb gyalázkodó skandálások érték a Valencia elleni mérkőzésen.

A Real Madrid sztárlabdarúgója, Vinícius Júnior a Valencia elleni meccset követően Instagramon fakadt ki, miután a mérkőzésen a szurkolók folyamatosan inzultálták. A brazil szerint ez már a sokadik alkalom volt, hogy rasszista gyalázkodás tárgyává vált. Megjegyezte azt is, úgy érzi, a liga semmit sem tesz azért, hogy a helyzet változzon.

A Real Madrid hivatalos közleményben jelezte, hogy a legfőbb ügyészséghez fordul az ügyben.

A klub közleményét az alábbiakban változtatás nélkül közöljük:

„A Real Madrid C. F. a leghatározottabban elítéli a tegnapi, Vinícius Júnior ellen történt eseményeket.Ezek az események közvetlen támadást jelentenek szociális és demokratikus jogállamunk együttélési modellje ellen.

A Real Madrid úgy véli, hogy az ilyen támadások gyűlölet-bűncselekménynek is minősülnek, ezért a megfelelő panaszt benyújtotta a legfőbb ügyészséghez, azon belül a gyűlölet-bűncselekmények és diszkrimináció elleni ügyészséghez, hogy kivizsgálják az esetet és felelősségre vonják a tetteseket.

A spanyol alkotmány 124. cikke kimondja, hogy az ügyészség feladata az igazságszolgáltatás tevékenységének előmozdítása a törvényesség, a polgárok jogainak és a közérdek védelmében.

Emiatt és a történtek súlyosságára tekintettel a Real Madrid az ügyészséghez fordult, annak sérelme nélkül, hogy a megindítandó eljárásban magánvádlóként lépjen fel.”

Rovatok