Index Vakbarát Hírportál

Ennyi volt?! Cristiano Ronaldo nem bírja tovább Szaúd-Arábiában

2023. május 23., kedd 11:12

Sajtóhírek szerint Cristiano Ronaldo nem bírja tovább Szaúd-Arábiában, vissza akar térni Európába. A portugál szupersztár alig fél éve igazolt az al-Nasszrhez, ám a jelek szerint ennyi idő elég volt neki az arab országban.

Ahogy arról beszámoltunk, december végén jelentették be, hogy a Manchester Unitedtől távozó Cristiano Ronaldo a szaúdi élvonalban szereplő al-Nasszr játékosa lett. Nem akármilyen szerződést kapott: két és fél évre írt alá, szezononként 200 millió euróért. Az év elején ellátogattunk Rijádba, ahol helyszíni riportsorozatot készítettünk.

A sikerek azonban elmaradtak Rijádban: az al-Nasszr Cristiano Ronaldo vezényletével kiesett a Szuperkupából és a Király-kupából is, a bajnokságban három fordulóval a szezon vége előtt a második helyen áll az al-Ittihad mögött. A portugál támadó 14 bajnokin 13-szor volt eredményes.

A Mundo Deportivo keddi cikkében Cristiano Ronaldo stábjától származó információkra hivatkozva azt írja, az ötszörös aranylabdásnak elege van Szaúd-Arábiából, nem akarja kitölteni 2025 nyaráig érvényes szerződését, visszatérne Európába.

A spanyol sportlap azt írja, a Rijádban töltött öt hónapja alatt Cristiano Ronaldo realizálta, hogy a szaúdi klub lehetőségei szűkösek, Szaúd-Arábia infrastruktúrája pedig nagyon messze van a nyugati világétól. 

Ronaldo stábja állítólag már meg is kezdte a tárgyalásokat, hogy a portugál szupersztár visszatérhessen Európába, vagy egy másik kontinensre, ami nyilvánvalóan Észak-Amerika lenne, azaz az amerikai profi liga (MLS). 

Ha Cristiano Ronaldo úgy dönt, hogy felmondja szerződését annak lejárta előtt, akkor a Nemzetközi Labdarúgó-szövetség (FIFA) átigazolási szabályzata szerint kompenzációt kell fizetnie a klubjának. A 17-es cikkely szerint „a szerződést különösebb ok nélkül megszüntető félnek teljes kompenzációt kell fizetnie”. A kompenzáció mértékét különböző kritériumok alapján számolják ki.

Emellett szankciókat is vonhat maga után, ha valaki különösebb indok nélkül szünteti meg szerződését. A 37 éves játékos akár négy hónapos eltiltást is kaphat, azaz ennyi ideig nem léphet pályára tétmeccsen, ha új klubot találna magának.

(Borítókép:  Khalid Alhaj / MB Media / Getty Images )

Rovatok