Index Vakbarát Hírportál

Guardiola meglepő célt tűzött ki, ha meglenne a City triplázása – videó!

2023. május 24., szerda 11:46

Pep Guardiola elsőre kicsit meglepő, ám végső soron várható célt tűzött ki maga elé, ha sikerül összehozni a Manchester Cityvel a történelmi triplázást.

Az „égszínkékek” sorozatban harmadszor, a legutóbbi hat kiírásból ötödször lettek a Premier League győztesei, miután a bajnokság nagy részében vezető Arsenal az idény végére elfáradt – ellentétben a manchesteriekkel, akik zsinórban 12 PL-találkozót nyertek meg.

A szerda este a Brighton otthonába látogató együttes az FA-kupában és a Bajnokok Ligájában is bejutott a fináléba, előbbiben a Manchester United lesz az ellenfele a Wembley-ben, utóbbiban pedig az Inter – elvileg Isztambulban.

Ha összejön a triplázás, akkor épp a városi rivális United 1999-es példáját másolhatnák le.

S hogy mi lenne az együttest irányító Pep Guardiola új célja, ha megvan a triplázás? A Sky Sports fel is tette ezt a kérdést.

– Idegenben szerezni egy gólt a Tottenham ellen.
– Lehetséges ez? – nevetett fel az újságíró.
– Remélem, azért maradok, hogy legyőzzük idegenben a Spurst, már nagyon szeretném! – mondta kezét imára emelve a spanyol.

És valóban, elsőre furcsának tűnhet a viccelődés, de mint tudjuk, minden vicc fele igaz:

a Manchester City 2018-ban, a Wembley-ben legyőzte idegenben a Tottenhamet, amióta viszont elkészült a Spurs stadionja, még csak gólt sem tudott szerezni itt: 2019-ben a BL-ben 1–0-ra nyert a házigazda, és jutott az elődöntőbe, a bajnokságban pedig 2–0, 2–0, 1–0 és 1–0 lett a vége.

Legutóbb február 5-én találkoztak, akkor Harry Kane első negyedóra végén szerzett találata döntött.

Azóta a City mérlege tétmérkőzéseken: 20 győzelem, 4 döntetlen és 69–13-as gólkülönbség…

Rovatok