Index Vakbarát Hírportál

Törölték Vinícius piros lapját, játszhat a Real szerdai meccsén

2023. május 24., szerda 09:20

Törölték Vinícius Júnior piros lapját, így játszhat a Real Madrid szerdai, Rayo Vallecano elleni bajnoki mérkőzésén – adta hírül a Mundo Deportivo.

A brazil szélsőnek nem volt könnyű meccse vasárnap Valenciában, azok után, hogy a közönség végig rasszista megnyilvánulásokat intézett felé, a ráadásban Hugo Duróval való kakaskodása miatt még piros lapot is kapott.

A visszajátszások alapján látszott, hogy Vinícius Júnior megütötte a Valencia 23 éves futballistáját, amiért kiállították, ugyanakkor addig nem mentek vissza, hogy lássák, hogy előtte épp Hugo Duro találta nyakon a Real fiatalját.

Ennek eredményeképp a Mundo Deportivo beszámolója szerint a versenybizottság úgy döntött, hogy visszavonja a piros lapot, ennek értelmében Vinícius Júnior játszhat a Real Madrid szerdai, Rayo Vallecano elleni mérkőzésén.

A bizottság bizonyítottnak ítéli, hogy az ítéletet az eset kirobbanásának előzménye nélkül hozták meg, ami sérti az eset megítélését. Valójában azzal, hogy a kulcsjelenet döntő részét kihagyták, rossz döntésre vezették a játékvezetőt. Ezért lehetetlen volt számára megfelelően értékelni az esetet, hogy jogszerű döntést hozhasson

– írja a Mundo Deportivo.

Ön szerint jó döntés született Vinícius Júnior ügyében?

  • 1955
    Nem, mindenkit szankcionálni kellett volna
  • 1330
    Igen, a kiállítást megelőző dolgok felmentik a brazil szélsőt

Korábban az is felvetődött, hogy mivel már csak három forduló van hátra, könnyen lehet, hogy Vinícius számára véget ért az idény, ugyanakkor az sem elképzelhetetlen, hogy már csak meccsei vannak Spanyolországban az inzultálások miatt elvágyódó brazil szélsőnek…

A Mirror hozzáteszi, a Valencia kapott még 45 ezer euró pénzbírságot, valamint öt meccsre be kell zárni azt a lelátórészt, ahonnan a rasszista inzultusok érkeztek.

(Borítókép: Mateo Villalba / Quality Sport Images / Getty Images)

Rovatok