Index Vakbarát Hírportál

Megtörték a bombaformában játszó City lendületét

2023. május 25., csütörtök 08:29

A Bajnokok Ligája- és FA-kupa-döntős, angol bajnok Manchester City 1–1-es döntetlent játszott a Brighton otthonában a Premier League 32. fordulójából szerda estére halasztott mérkőzésen.

Pep Guardiola együttese már bajnokként lépett pályára a szezon egyik meglepetéscsapata, a Brighton otthonában. A 25. percben Phil Foden szerzett vezetést a vendégeknek, a gólpasszt pedig Erling Haaland jegyezte, aki ezzel újabb Premier League-rekordot döntött meg: 

ez volt a norvég támadó 44. találata, amelyben szerepet játszott a bajnokságban – 36 gól, 8 assziszt –, így beállította Thierry Henry 2002/03-as rekordját.

Sokáig azonban nem tarthatott a manchesteriek öröme, mert bár Mitoma gólját kezezés miatt videózást követően elvették, a 38. minutumban azonban Julio Enciso egy bődületesen nagy távoli bombával egyenlített.

A második félidő élvezetes játékot és nagy iramot igen, szabályos gólt viszont nem tartogatott, mert bár Haaland egy közeli fejessel úgy tűnt, a hajrában megszerzi a vezetést csapatának, a VAR ezt a találatot is érvénytelenítette, így maradt az 1–1-es döntetlen.

A címvédő Cityvel legutóbb február közepén fordult elő, hogy nem tudott nyerni a Premier League-ben, akkor a Nottingham Forest vendégeként játszott, szintén 11-es döntetlent. A megszerzett egy pontnak köszönhetően biztossá vált, hogy a Brighton ősztől biztosan érdekelt lesz az Európa-ligában.

Rovatok