Index Vakbarát Hírportál

Erling Haaland lett az év futballistája a Premier League-ben

2023. május 27., szombat 13:20

Nem sokkoló módon Erling Haalandot választották meg az év legjobb futballistájának az angol élvonalban (Premier League).

A jelenlegi idényben 35 bajnokin 36 gólnál és nyolc gólpassznál járó norvég csatár első idényében letarolta a Premier League-et, nem meglepő, hogy őt ítélte legjobbnak a liga szponzorai által összeállított testület, amely a labdarúgás irányító testületének embereiből, a média képviselőiből és a szurkolókból áll össze.

It had to be him!@ErlingHaaland is your @EASPORTSFIFA Player of the Season #PLAwards | @ManCity pic.twitter.com/MxI9cpE8QX

— Premier League (@premierleague) May 27, 2023

Ezzel sorozatban a negyedik alkalommal fordult elő, hogy a Manchester City egyik kiválósága kapja az elismerést, 2020-ban és 2022-ben az irányító Kevin De Bruynét vélték a legjobbnak, 2021-ben pedig a védő Rúben Diast.

Haalandé lett a City ötödik elsősége (2012-ben a hátvéd Vincent Kompany volt az úttörő), ő az első norvég, akit a legjobbnak ítéltek, és a 12. támadó.

A Dortmundtól megszerzett futballista nemrégiben a szakírók voksolásán fölényesen zárt az élen. 

(Borítókép: Erling Haaland az év labdarúgója trófeával a londoni Landmark Hotelben tartott Év labdarúgója díjátadón 2023. május 25-én. Fotó: John Walton / PA Images / getty Images)

Rovatok