Index Vakbarát Hírportál

Vádalkut kötött a Juventus, végleges a pontlevonása

2023. május 30., kedd 16:47

Corriere dello Sport szerint a Juventus vádalkut kötött az Olasz Labdarúgó-szövetség (FIGC) ügyészségével, így a torinóiak nem fellebbeznek a korábban kiszabott tízpontos büntetésük ellen. A Juve 718 ezer eurós (kb. 266. millió Ft) pénzbírságot fizet a szövetségnek, az elmarasztalt korábbi vezetőségi tagok pedig elfogadták büntetésüket – Andrea Agnelli korábbi elnök kivételével, akinek ügyét június közepén tárgyalják majd.

A mostani meghallgatáson a bíróság részletesen megindokolta a 10 pontos levonást: 

kiderült, hogy a büntetés mértéke az egykori vezetőségi tagok bűnrészességével egyenes arányban lett megállapítva.

Ezek alapján a 30 hónapra eltiltott Fabio Paratici büntetése négy pontot, a 24-24 hónapra eltiltott Andrea Agnelli és Maurizio Arrivabene büntetése három, illetve két pontot, míg a 16 hónapos eltiltással sújtott Federico Cherubin egy pontot ért.

Az elfogadott vádalku értelmében a Juventus pontlevonása végleges, cserébe az ügyészség lezártnak tekinti a rekordbajnok ellen folytatott vizsgálatot. Pénzbüntetést kapott az egyesület korábbi két tisztviselője is: Fabio Paraticit 47 ezer, Pavel Nedvedet és Federico Cherubinit pedig 35 ezer euróra büntették. 

Az egykori elnök, Andrea Agnelli nem fogadta el a vádalkut, az ő ügyét az eredeti időpontban, június 15-én fogja tárgyalni a szövetségi bíróság. 

(Borítókép: Danilo, a Juventus FC játékosa 2023. május 28-án. Fotó: Giuseppe Cottini / Getty Images)

 

Rovatok