Index Vakbarát Hírportál

Közel másfél tonna kábítószert csempészhetett a válogatott labdarúgó

2023. május 31., szerda 14:30

Közel másfél tonna kokain Hollandiába és Belgiumba való behozatalával vádolják Quincy Promes volt holland válogatott labdarúgót – számoltak be róla holland sajtóforrások.

A holland NOS úgy értesült, hogy a 31 éves labdarúgót egészen pontosan 1360 kilogramm kokainnal való kereskedelemmel vádolja a holland ügyészség. A 650, illetve 713 kilogrammos csomagokat 2020 januárjában foglalták le a rendőrök az antwerpeni kikötőben, míg 

a Holland Nemzeti Kábítószer-figyelő Ügynökség szerint a szállítmány értéke 75 millió euró (27.8 milliárd forint) körül mozog.

A jelenleg a Szpartak Moszkva állományában futballozó játékos előzetes tárgyalását hétfőre tűzték ki, egy időben Promes korábbi, késeléses ügyének tárgyalásával. A hírek szerint a holland labdarúgó nem fog személyesen megjelenni a tárgyaláson, de a bíróság az ő távollétében is lefolytatja az ügyet.

Quincy Promes jelenleg Oroszországban futballozik, de korábban játszott a spanyol élvonalbeli Sevilla csapatában is, sőt, az andalúzok 2018 nyarán 18 millió eurót fizettek érte ugyancsak a Szpartak Moszkvának. A holland labdarúgó jelenlegi piaci értéke a mértékadó Transfermakt szerint 11 millió euró.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok