Index Vakbarát Hírportál

Hivatalos: Lionel Messi távozik a Paris Saint-Germaintől

2023. június 1., csütörtök 14:02

A francia labdarúgó-élvonalban (Ligue1) szereplő Paris Saint-Germain vezetőedzője bejelentette, hogy az idény végén távozik a csapattól Lionel Messi.

A hétszeres aranylabdás támadó két szezon után távozik a francia fővárosból – tájékoztatta a média képviselőit Christopher Galtier, a PSG vezetőedzője csütörtöki sajtótájékoztatóján. 

Abban a kiváltságban volt részem, hogy a futballtörténelem legjobb játékosát edzhettem. Lionel Messi utolsó mérkőzése a Parc des Princesben a Clermont elleni hétvégi bajnoki lesz

– hangzott el az 56 éves szakembertől. 

Nem ér szép véget Messi párizsi karrierje

Két szezont töltött a Paris Saint-Germain kötelékében az argentin világbajnok támadó, de különösebb sikereket nem ünnepelhetett Párizsban. Ugyan kétszer megnyerte csapatával a francia bajnokságot, de a Bajnokok Ligájában nem jutott tovább egyik szezonban sem a nyolcaddöntőnél. 

Május elején klubja engedélye nélkül utazott Szaúd-Arábia, majd az edzéseken sem jelent meg, így a vezetőség két hétre felfüggesztette minden labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. Lionel Messi jövőjével kapcsolatban rengeteg spekuláció született az elmúlt hetekben, mely nagy része a szaúdi al-Hilal csapatával kapcsolatos. Mint ismert, a szaúdiak emberi ésszel szinte felfoghatatlan, 600 millió eurót (225 milliárd forint) fizetnének egy évre a világbajnoknak, amely több mint kétszerese a már a Közel-Keleten futballozó Cristiano Ronaldo bérének.

Lionel Messi a Paris Saint-Germain mezében minden sorozatot figyelembe véve 74 mérkőzésen lépett pályára, 32 gólja mellett 35 gólpasszt osztott ki társainak. Érdekes kérdés, hogyan fogunk emlékezni a labdarúgás történetében az egyik legjobb labdarúgó párizsi karrierjére, főleg annak ismeretében, hogy közel sem felhőtlen viszonyban távozik a francia fővárosból. 

Az előbb már említett al-Hilal csapatának kívül korábbi klubjával, a Barcelonával is összeboronálták az argentint, míg David Beckham klubja, az Inter Miami is a kérők között sorakozik, azonban Messi menedzsmentje azt kommunikálta, hogy a szezon végeztéig egészen biztosan nem születik döntés következő klubjáról. 

(Borítókép: Lionel Messi 2023. május 27-én. Fotó:  Xavier Laine  / Getty Images)

Rovatok