Index Vakbarát Hírportál

Ez már tényleg hivatalos: Lionel Messi távozik a PSG-től

2023. június 3., szombat 19:32

A francia labdarúgó-élvonalban (Ligue1) szereplő Paris Saint-Germain bejelentette, hogy Lionel Messi távozik a csapattól. A héten korábban a vezetőedző már elszólta magát az ügyben, amire a klub közleményben reagált, hogy nem mondott igazat a tréner.

Csütörtökön Christopher Galtier, a PSG vezetőedzője egy nyilatkozatában elejtette, hogy Lionel Messinek a szombati meccs az utolsó, amit a PSG színeiben játszik. Ehhez képest másnap a klub közleményben jelezte, hogy az edző rosszul fogalmazott, és az idényben utolsó meccsre célzott. A klub azonban a szombat kora este kiadott közleményében jelezte, hogy az argentin sztárjátékos tényleg távozik a csapattól. 

Szeretnék köszönetet mondani a klubnak, Párizs városának és lakóinak ezért a két évért. Minden jót kívánok a jövőre nézve

– idézi a közlemény Messit. 

Szeretnék köszönetet mondani Leo Messinek a Párizsban töltött két szezonjáért. Öröm volt látni a hétszeres aranylabdást a vörös-kék mezben és a Parc des Princes-ben, amint sorozatban kétszer megnyeri a Ligue 1 bajnoki címét, és inspirálja a fiatalabb játékosainkat. Felfoghatatlan, mennyit adott hozzá a bajnoksághoz és a PSG-hez, neki és a családjának a legjobbat kívánjuk a jövőben 

– nyilatkozza a közleményben Nasszer al-Khelaifi klubelnök. 

Nem ér szép véget Messi párizsi karrierje

Két szezont töltött a Paris Saint-Germain kötelékében az argentin világbajnok támadó, de különösebb sikereket nem ünnepelhetett Párizsban. Ugyan kétszer megnyerte csapatával a francia bajnokságot, de a Bajnokok Ligájában nem jutott tovább egyik szezonban sem a nyolcaddöntőnél. 

Május elején klubja engedélye nélkül utazott Szaúd-Arábiába, majd az edzéseken sem jelent meg, így a vezetőség két hétre felfüggesztette minden, labdarúgással kapcsolatos tevékenységtől. Lionel Messi jövőjével kapcsolatban rengeteg spekuláció született az elmúlt hetekben, mely nagy része a szaúdi al-Hilal csapatával kapcsolatos. Mint ismert, a szaúdiak emberi ésszel szinte felfoghatatlan, 600 millió eurót (225 milliárd forint) fizetnének egy évre a világbajnoknak, ami több mint kétszerese a már a Közel-Keleten futballozó Cristiano Ronaldo bérének.

Lionel Messi a Paris Saint-Germain mezében minden sorozatot figyelembe véve 74 mérkőzésen lépett pályára, 32 gólja mellett 35 gólpasszt osztott ki társainak. Érdekes kérdés, hogyan fogunk emlékezni a labdarúgás történetében az egyik legjobb labdarúgó párizsi karrierjére, főleg annak ismeretében, hogy közel sem felhőtlen viszonyban távozik a francia fővárosból. 

Az előbb már említett al-Hilal csapatán kívül korábbi klubjával, a Barcelonával is összeboronálták az argentint, míg David Beckham klubja, az Inter Miami is a kérők között sorakozik, azonban Messi menedzsmentje azt kommunikálta, hogy a szezon végeztéig egészen biztosan nem születik döntés következő klubjáról. 

Rovatok