Index Vakbarát Hírportál

Guardiola: Ha nem nyerjük meg most a BL-t, akkor befejezetlen lesz a munkánk

2023. június 4., vasárnap 13:30

A szombati FA-kupa-diadal után a jövő szombati, isztambuli Bajnokok Ligája-döntőben triplázna az angol bajnok Manchester City labdarúgócsapata.

Olyan helyzetben vagyunk, amelyben valószínűleg soha többet nem leszünk

– mondta Pep Guardiola vezetőedző a városi rivális United felett aratott 2–1-es kupasiker után. A tréner szerint a játékosai életük lehetősége előtt állnak, hogy szombaton az Internazionale ellen megnyerjék a klub történetének első BL-serlegét.

Guardiola a két edzőlegenda, Arsene Wenger és Sir Alex Ferguson mellett az egyetlen tréner, aki egynél többször duplázni tudott Angliában, a mostani előtt 2019-ben jött össze a bajnoki és az FA-kupa-elsőség is – teszi hozzá beszámolójában az MTI.

Ha nem nyerjük meg most a BL-t, akkor befejezetlen lesz a munkánk. Meg kell nyernünk a BL-t, hogy úgy tekintsenek a csapatra, ahogyan azt megérdemli

– fogalmazott az 52 éves spanyol mester.

A City előtt mindössze egy angol együttes tudott triplázni, 1999-ben a Ferguson irányította Manchester United. Guardiola edzőként már átélt hasonlót, 2009-ben ugyanis a La Ligát, a BL-t és a Király-kupát is megnyerte a Barcelonával.

A Wembley Stadionban aratott szombati diadal után a szakember elérzékenyült, ahogy átkarolta ünneplő játékosait.

Nagyon különleges érzés megnyerni az FA-kupát. És most először beszélhetek a triplázás lehetőségéről. Már csak egy mérkőzésre vagyunk tőle

– mondta Guardiola, aki eddig 11 trófeát gyűjtött a manchesteri csapattal.

Melyik csapat nyeri meg a Bajnokok Ligája döntőjét?

  • 5263
    Manchester City
  • 1516
    Internazionale

FA-KUPA
DÖNTŐ
Manchester City–Manchester United 2–1
(Gündogan 1., 51., ill. Fernandes 33. – 11-esből)

(Borítókép:  A Manchester City játékosai a trófeával, miután 2–1-re győztek az Angol Labdarúgó-szövetség kupája, az FA-kupa döntőjében játszott Manchester City–Manchester United-mérkőzésen a londoni Wembley Stadionban 2023. június 3-án.  Fotó:  MTI / EPA / Andy Rain)

Rovatok