Index Vakbarát Hírportál

A Bayern München korábbi edzője érkezhet a PSG kispadjára

2023. június 4., vasárnap 19:22

Francia beszámoló szerint a Ligue 1-bajnok Paris Saint-Germain a Bayern München korábbi vezetőedzőjével, Julian Nagelsmann-nal kívánja leváltani Christophe Galtier-t.

A L’Équipe a Foot Mercato értesülésére hivatkozva arról számolt be, hogy a párizsiak első számú kiszemeltje a 35 éves német, és az ügy nagyon gyorsan halad.

A korábban az RB Leipziget is edző Nagelsmannt a válogatott meccsek szünetében menesztették a bajorok, akik ezt követően kiestek Thomas Tuchellel (a PSG korábbi edzőjével...) a Német Kupából és a Bajnokok Ligájából is, igaz, a bajnoki aranyérmet óriási dráma végén csak megszerezték.

Az 56 éves Galtier-t egy éve nevezte ki a PSG, és bár bajnok és Szuperkupa-győztes is lett a párizsi csapat, a BL-ben ezúttal sem tudta átlépni az árnyékát, épp az akkor még Nagelsmann irányította Bayern München búcsúztatta az együttest.

Szerződése még egy évig érvényes a gárdánál, de a katari vezetés már nem vele tervezi a folytatást.

A L’Équipe hozzáteszi, hetek óta zajlanak az egyeztetések a felek között, továbbá hogy Nagelsmann kinevezése újabb nagy nevet hozhat a párizsiakhoz: az 1998-as világbajnok Thierry Henry lehet a német tréner segédje.

Rovatok