Index Vakbarát Hírportál

A liga megadta az engedélyt, Lionel Messi visszatérhet Barcelonába

2023. június 5., hétfő 14:45

Jelentős lépéssel került közelebb Lionel Messi ahhoz, hogy ismét az FC Barcelona játékosa legyen. Mindezt a futballista édesapja, egyben ügynöke, Jorge Messi is megerősítette.

A transzferguru Fabrizio Romano hétfő délután arról adott hírt, hogy a spanyol liga vezetése elfogadta az FC Barcelona pénzügyi beszámolóját, a költségvetési tervezet alapján pedig áldását adta Lionel Messi visszatérésére. A katalánok elnöke, Joan Laporta azon melegében egyeztetést is kezdeményezett Jorge Messivel, a hétszeres aranylabdás argentin klasszis édesapjával és menedzserével. A két fél találkozójáról pedig videófelvétel is készült, amit az olasz újságíró saját Facebook-oldalán osztott meg.

A 35 éves támadó hétvégén búcsúzott el a Paris Saint-Germaintől, amelyben az előző két idényben futballozott, kétszer nyert francia bajnokságot, egyszer pedig Francia Kupát. 75 tétmeccsen összesen 32 gólig és 35 gólpasszig jutott a klub színeiben. Ebben az idényben pedig az Atlético Madridban futballozó Antoine Griezmann mellett az egyetlen olyan topligában szereplő futballista volt, aki legalább tizenöt gólt és gólpasszt is elért a saját bajnokságában (32 ligameccsen 16+16-os mutatóval zárt).

Emlékezetes, Messi saját elmondása szerint két évvel ezelőtt nem váltott volna klubot, ha nincs a spanyol liga új pénzügyi szabályzata, amely nem tette lehetővé a megroggyant anyagi helyzetben lévő katalánok számára, hogy akkor lejárt szerződése után új kontraktussal regisztrálják a futballistát.

Mostani, lehetséges visszatéréséről Jorge Messi már nyilatkozott is. A szintén Romano közösségi oldalain megjelent idézet szerint:

Leo vissza akar térni Barcelonába, és én is szívesen látnám újra viszont a Barcában. Annyit mondhatok, magabiztosak lehetünk, a barcelonai visszatérés egy biztos lehetőség. Minden további hamarosan kiderül!

A biztos lehetőséggel jó eséllyel a spanyol liga engedélyére utalt Messi édesapja. Mindez persze még nem jelenti azt, hogy az argentin labdarúgó ténylegesen visszatér nevelőegyesületéhez, melynek színeiben 2004 és 2021 között 34 nagy trófeát nyert és 778 tétmérkőzésen lépett pályára – ám annyit igen, kinyílt előtte ugyanaz a kapu, amely két évvel korábban váratlanul rázárult.

Messit állítólag Szaúd-Arábiából és az Egyesült Államokból is csábítják, az al-Hilal és az Inter Miami ajánlata pedig anyagilag jóval kedvezőbb lenne számára – szakmailag azonban aligha vonzóbb.

Romano szerint akár órákon belül eldőlhet, Messi júliusban ismét magára ölti-e a gránátvörös-kékek mezét...

(Borítókép: Clive Brunskill / Getty Images)

Rovatok