Index Vakbarát Hírportál

Botrány Prágában, rohamrendőrökkel csaptak össze a szurkolók a Konferencialiga döntője előtt

2023. június 8., csütörtök 07:58

Több tucat férfit tartóztattak le, miután a West Ham United és a Fiorentina szurkolói összeverekedtek egymással a labdarúgó Európa-konferencialiga szerda esti prágai döntője előtt.

Több mint 30 embert vettek őrizetbe, miután a megvadult szurkolók miatt tömegverekedés robbant ki Csehország fővárosában – közölte a Sky Sports. Brit sajtóhírek szerint a West Ham-szurkolók egy csoportja egy prágai bárban italozott, amikor egy nagyobb csoport beléjük kötött.

A verekedésben eredetileg nem érintett angol szurkolók gyorsan értesültek a balhéról, majd odarohantak a bárhoz, hogy kiegyenlítsék a létszámot. A cseh hatóságok rohamrendőröket vezényeltek ki a helyszínre, hogy távol tartsák egymástól a rivális csoportokat. Egyes beszámolók szerint az ittas vandálok velük is összecsaptak.

A zavargásokban legalább három ember megsérült. A rendbontást követően a Tek'ila Tek'ila nevű bár előtt törött sörösüvegek és egy kiégett szék hevert a földön.

Egy névtelenül nyilatkozó West Ham-szurkoló azt mondta, hogy olasz szurkolók támadtak rájuk.

„Körülbelül nyolc olasz sétált el mellettünk, öt perccel később pedig nekünk estek, sokan voltak. Három társunk megsérült, ők kórházba kerültek a meccs előtt. Az egyik barátom elég súlyosan megsérült, hatalmas vágás keletkezett a fején” – mesélte a brit drukker.

Egy másik szemtanú azt állította, hogy az olasz szurkolók „láncokat és övcsatokat” viseltek, illetve fáklyákkal és petárdákkal dobálóztak.

A cseh rendőrség tájékoztatása szerint az egyik kollégájuk megsebesült, miközben igyekeztek helyreállítani a rendet.

A szerda esti döntő végül a West Ham United győzelmével ért véget, a finálé részleteiről ebben a cikkben olvashat.

Rovatok