Index Vakbarát Hírportál

A Bayern márciusban kivágta, most a PSG irányítását veheti át a német szakember

2023. június 9., péntek 11:48

Az egyik legjobban értesült olasz újságíró szerint karnyújtásnyira vagyunk attól, hogy Julian Nagelsmann vegye át a francia labdarúgó-élvonalban szereplő Paris Saint-Germain irányítását.

A 35 éves szakember korábban a Hoffenheim és a Bayern München csapatának vezetőedzője volt, utóbbi márciusban függesztette fel a munkavégzés alól, és távolította el pozíciójából. Helyét Thomas Tuchel foglalta el, és ugyan megnyerte a szezon végén a bajnokságot a Bayernnel, közel sem saját kezükben volt a sorsuk.

Nagelsmann menesztése után kijelentette, szeretne egy kis pihenőt tartani, így egy ideig nem tervez másik csapat kispadjára leülni. Ennek ellenére nem valószínű, hogy sokáig munka nélkül marad a szakember, korábban a Tottenhammel hozták szóba, most viszont rendkívül közel állunk ahhoz, hogy a francia Paris Saint-Germain irányítását vegye át – jelentette Gianluca Di Marzio.

A felek már jó ideje pozitív tárgyalásokat folytatnak, és közel állnak a megegyezéshez.

A párizsi klub egyelőre még nem jelentette be hivatalosan, hogy a jelenlegi vezetőedző Christophe Galtiert meneszti, de minden bizonnyal nem lesz maradása a francia szakembernek Párizsban, így megnyílhat az út Nagelsmann előtt. A német trénernek nem lenne könnyű dolga a francia fővárosban, mivel új csapatot kéne építeni azok után, hogy idén nyáron távozott a klubtól többek között Lionel Messi és Sergio Ramos.

A PSG ebben a szezonban megszerezte 11. bajnoki címét, mellyel egyedüli rekorder lett, ám a francia Szuperkupa megnyerése mellett a Francia Kupából és a Bajnokok Ligájából is a nyolcaddöntőben búcsúzott a csapat. Ennél pedig sokkal többre hivatott a klub az adott játékosállománnyal.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok