Index Vakbarát Hírportál

Kylian Mbappé felkavarta az állóvizet: nem marad Párizsban

2023. június 12., hétfő 23:37

Egybehangzó sajtóértesülések – köztük a L'Équipe – hétfő késő este jelentették: Kylian Mbappé nem hosszabbítja meg 2024 nyarán lejáró szerződését a francia labdarúgó-élvonalban szereplő Paris Saint-Germain csapatával.

A nyár beköszöntével újra felpezsdültek az események a világ egyik legjobb labdarúgója, Kylian Mbappé körül. A franciák világbajnok támadója közölte klubjával, hogy nem áll szándékában kihasználni a lehetőséget szerződésének meghosszabbítására, így legkésőbb jövő nyáron távozik a francia fővárosból.

A futballvilág egyik legjobban értesült bennfentese, Fabrizio Romano szerint a támadó kommunikációja nagyon meglepte a Paris Saint-Germain vezetőségét, nem számítottak arra, hogy ekkor közli Mbappé a döntését, és ilyen formában. Nagyon fontos tényező, hogy a PSG-nek egyáltalán nem áll szándékában, hogy jövő nyáron – szerződése lejártakor – ingyen veszítse el a világ egyik legértékesebb játékosát, ennek értelmében egyfajta ultimátumot is adott a sztárnak, hogyha menni akar, akkor váltson klubot idén nyáron.

A csapat álláspontja egyértelmű: vagy idén nyáron szerződést hosszabbít Mbappé, vagy megválnak tőle a közeljövőben – tette hozzá Romano.

Kylian Mbappé jövőjével kapcsolatban már tavaly nyáron is híresztelték, hogy klubot akar váltani, állítólag már nagyon közel is volt a Real Madridhoz, de akkor még őrületes fizetésért meghosszabbította szerződését a PSG-vel. Ezek szerint immár az anyagi javak sem marasztalják Mbappét a francia fővárosban, eldőlni látszik, hogy legkésőbb jövő nyáron csapatot vált.

Nem olyan meglepő a 24 éves támadó szándéka, mivel kifejezett célja, hogy Bajnokok Ligáját nyerjen, de a PSG az utóbbi két szezon alatt egyszer se jutott tovább a nyolcaddöntőnél, míg napokkal ezelőtt Lionel Messi is elhagyta a francia fővárost. Érdekesség, hogy a közelmúltban megkérdezték Florentino Pérezt, a Real Madrid elnökét, szándékozik-e leigazolni Mbappét, amelyre természetesen igen volt a válasz, de Pérez hozzátette, hogy még nem idén nyáron. Nos, a francia sztárjátékos hétfői döntése könnyen lehet, hogy változtat a dolgokon.

Kylian Mbappé 2017 óta erősíti a Paris Saint-Germaint, annak idején még 180 millió eurót fizetett érte a csapat az AS Monacónak. Jelenlegi piaci értéke a mértékadó Transfermakt szerint 180 millió euró, mellyel a világ legértékesebb labdarúgója. Párizsi regnálása alatt 260 meccsen 212 gólja és 98 gólpassza van a 24 éves csatárnak, aki a legutóbbi szezonban 43 találkozón 41-szer volt eredményes.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok