Index Vakbarát Hírportál

Világrekordot dönthet a BL-győztes Szoboszlai csapattársáért

2023. június 13., kedd 09:24

Akár világrekordot jelentő összeget is kifizethet a Manchester City Josko Gvardiolért – állítja Fabrizio Romano. Az átigazolási ügyekben rendre jól értesült olasz újságíró információi szerint a tárgyalások már meg is kezdődtek a horvát bekk, jelenlegi csapata, az RB Leipzig és a Bajnokok Ligája-győztes Manchester City képviselői között.

Akár két horvát válogatott futballistát is megszerezhet egyetlen nyár alatt a Manchester City: sajtóhírek szerint közel az egyezség a Chelsea-től elvágyódó Mateo Kovaciccsal, és menet közben az RB Leipzigben szereplő Josko Gvardiolért is ajánlatot készül tenni Pep Guardiola.

A katalán szakember által vezetett, az előző hétvégén történelme első Bajnokok Ligája-győzelmét összehozó angol klub jó eséllyel rekordösszeget jelentő, 90 millió euró feletti ajánlatot kell tegyen, ha valóban el akarja hozni a 21 éves bekket Lipcséből. A világ legdrágább védője jelenleg még Harry Maguire, az angol válogatott labdarúgóért 2019 nyarán 87 millió eurónak megfelelő fontot fizetett ki a Manchester United a Leicester Citynek.

A Szoboszlai Dominikkal híresen jó viszonyt ápoló Gvardiol két éve futballozik az RB Leipzignél, előtte nevelőegyesületében, a Dinamo Zagrebben szerepelt csak. Piaci értékét 75 millió euróra teszi a Transfermarkt, ám a benne rejlő potenciál miatt ennyiért aligha mondanak le róla a németek.

A védő ebben az évadban 30 bajnokin, összesen pedig 41 tétmeccsen szerepelt klubszinten, miközben a katari labdarúgó-világbajnokságon bronzéremig jutó horvát válogatottnak is alapembere volt. Konkrétan egyetlen percet sem mulasztott a hét vb-meccsen (kettő ráadásul hosszabbításba torkollott), a Marokkó elleni éremcsatában pedig még gólt is szerzett.

A City helyzetét nehezíti – vagyis inkább a Leipzigét könnyíti, mivel a várható vételárat jelentősen felfelé hajtja –, hogy Gvardiol szerződése 2027 nyaráig érvényes.

Romano posztja alapján az angolok rendkívül eltökéltek, hogy megszerezzék a bal oldali védőként és középhátvédként is bevethető, ballábas labdarúgót.

Rovatok