Index Vakbarát Hírportál

Ismerős arcok veszik körbe Messit Miamiban

2023. június 25., vasárnap 16:17

Az észak-amerikai labdarúgó-bajnokságban (MLS) szereplő Inter Miami együttesében folytatja pályafutását Sergio Busquets, aki 18 év után hagyta el az FC Barcelonát, és ismét a hétszeres aranylabdás Lionel Messi csapattársa lesz, a floridai együttes ráadásul az argentin klasszis korábbi edzőjével, Tata Martinóval fog dolgozni.

A 34 esztendős világ- és Európa-bajnok középpályás várhatóan július 21-én mutatkozik be a floridai együttesben, amely jelenleg az MLS Keleti főcsoportjának sereghajtója, és zsinórban hét vereségnél jár.

Busquets 2005-ben csatlakozott a katalán együtteshez, majd három évvel később mutatkozhatott be az első csapatban, amelyben 722 alkalommal lépett pályára, ezzel harmadik az örökrangsorban.

A 143-szoros spanyol válogatott középpályás nyolc bajnoki címet, hét-hét Spanyol Kupa- és Spanyol Szuperkupa-győzelmet, három Bajnokok Ligája-diadalt ünnepelhetett, háromszor nyert Európai Szuperkupát és klubvilágbajnokságot a Barcelonával.

Nemcsak a játékoskeretbe, de a szakmai stábba is érkezhet egy Barca-kötődésű szakember: Tata Martino, aki a múltban többek között az argentin válogatottnál és a Barcelonánál is volt Messi edzője, saját maga ismerte el, hogy tárgyalásokat folytat a floridai együttessel.

A 60 éves edző az Atlanta Uniteddel korábban már megnyerte az MLS-t, amely elmondása szerint mindig különleges marad a számára, és szívesen dolgozna újra Amerikában.

Rovatok