Index Vakbarát Hírportál

Több értelemben is átigazolási rekord dőlhet meg a válogatott középpályásért

2023. június 28., szerda 09:14

Sajtóértesülések szerint az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Arsenal újabb ajánlatot tett a West Ham United középpályása, Declan Rice játékjogáért. Amennyiben létrejön az üzlet, úgy a 24 éves játékos lesz a történelem legdrágább angol játékosa.

Legalább 120 millió fontot vagy 100 millió fontot és egy játékost kért a West Ham United Declan Rice játékjogáért – számolt be a fejleményekről a Sky Sports, miután a „kalapácsosok” rögtön kikukázták a Manchester City és Arsenal korábbi ajánlatait.

A 43-szoros angol válogatott játékosért korábban két ajánlat is befutott, az egyik 75 + 15 millió fontról szólt, míg a másik 80 + 10-ről, de egyik sem hatotta meg a West Ham döntéshozóit. A legfrissebb hírek szerint az Arsenal megtette harmadik ajánlatát, mely értelmében

akár 100 millió fontot, és teljesítménybeli kritériumok teljesülése esetén további ötmillió fontot is hajlandó fizetni Rice-ért.

Amennyiben a transzfer összejön, úgy Rice lenne a történelem legdrágább angol futballistája, megelőzve Jack Grealisht, akiért annak idején 100 millió fontot fizetett a Manchester City az Aston Villának. Sőt, az Arsenal történetében is a legdrágább igazolás Rice lenne, hiszen az eddigi csúcsot Nicolas Pépé tartotta, akiért 72 millió fontot fizettek a francia Lille-nek 2019-ben.

A 24 éves középpályás a Chelsea utánpótlásából került tíz évvel ezelőtt a West Ham Unitedhez, ahol a 2017. májusi bemutatkozása óta összesen 245 tétmérkőzésen lépett pályára, nemrégiben pedig Európa-konferencialigát nyert. Rice az ír korosztályos válogatottakat kijárva 2019-ben mutatkozott be az angol felnőttválogatottban, tagja volt a Nemzetek Ligájában bronzérmes, az Eb-döntős és a világbajnoki negyeddöntős csapatnak is.

(Borítókép: Getty Images)

Rovatok