Index Vakbarát Hírportál

A német válogatott sztárja 65 millió fontért vált csapatot városon belül

2023. június 28., szerda 11:52

Hamarosan hivatalossá válik, amit már jó ideje sejteni lehetett: az angol labdarúgó-élvonalban szereplő Arsenal csapatában folytatja pályafutását Kai Havertz.

A német válogatott sztárjának távozása a Chelsea-ből biztosra volt vehető, a kérdés csak az volt, hova igazol a 24 éves támadó. Korábban szó volt róla, hogy a Real Madrid játékosa lesz, de az utóbbi időben egyre több forrás állította, hogy Havertz az Arsenalt választotta. Ez a tény nyert tanúbizonyságot azok után, hogy a londoni klub videója Havertz főszereplésével kiszivárgott, így már a hivatalos bejelentésig sem lehet sok idő hátra. 

Sajtóinformációk szerint az Arsenal 65 millió fontot fizet a német válogatott támadóért, aki három évre ír alá, és a 29-es mezt választotta. A kiszivárgott videóban Havertz elmondta, nagyon büszke arra, hogy csatlakozhat az ágyúsokhoz, mivel komoly történelme van a klubnak, és reméli, együtt is nagy dolgokat érhetnek el.

Szerintem a Bajnokok Ligája egy különleges sorozat, és úgy gondolom, minden futballista szeretne ott játszani. Szerencsém volt, hogy 2021-ben megnyertem a trófeát, és számomra ez a legjobb érzés, amit valaha éreztem

– tette hozzá Havertz.

A 24 éves támadó 37-szeres német válogatott, 2020-ban érkezett a Chelsea-hez 80 millió euróért, majd 139 mérkőzésen 32 gólig és 15 gólpasszig jutott a londoni kékek mezében. Ezalatt elhódította a Bajnokok Ligája, az európai Szuperkupa és a klubvilágbajnokság trófeáit.

Rovatok