Index Vakbarát Hírportál

Sikerült megegyeznie a Chelsea-nek és a Manchester Unitednek, 70 millió euróért távozik Mason Mount

2023. június 29., csütörtök 20:47

A vörös ördögök első nyári átigazolása bajnoki riválisuktól, a Chelsea-től érkezik, miután 70 millió euróért vásárolták meg az angol labdarúgó-válogatott középpályását, Mason Mountot.

Hosszas tárgyalások után végül sikerült megegyeznie a Manchester Unitednek és a Chelsea-nek, a londoni kékek végül 60 millió font (70 millió euró) fejében válnak meg a tavalyi szezonban epizódszerephez jutó angol középpályástól.

A The Guardian beszámolója szerint a United 55 plusz 5 millió fontot fizet Mountért, aki kiemelt célpont volt Erik ten Hag vezetőedzőnél. Az angol játékos 5 évre kötelezte el magát az Old Traffordra, plusz egy év hosszabbítási opcióval.

Mount távozása elkerülhetetlenné vált, miután a 24 éves labdarúgónak jövőre járt volna le a szerződése a londoni klubnál, de egyértelműen kijelentette, hogy nem áll szándékában hosszabbítani. Az Arsenal és a Liverpool is érdeklődött Mount játékjoga iránt, Thomas Tuchel pedig azt tervezte, hogy a Bayern Münchenhez viszi a fiatal angolt, végül azonban Manchesterben kötött ki.

A United 40 millió fontos ajánlattal kezdte a licitet, majd 50 millió fontra emelte, és a múlt héten egy harmadik, 55 millió fontos ajánlatot is tett. A Chelsea kiindulási ára 70 millió font plusz járulékok volt, de múlt pénteken 65 millió fontra csökkentették a kért árat. Végül félúton találkoztak a felek.

A Chelsea döntése, hogy megválik az egyik legnagyobb tehetségnek kikiáltott fiatal játékosától, sok vitát váltott ki a szurkolók körében. Mount 195 mérkőzésen 33 gólt szerzett, és sokan Frank Lampard utódját látták benne – mint lehetséges jövőbeli csapatkapitány.

Rovatok