Index Vakbarát Hírportál

Szívhez szóló üzenettel búcsúzik Lipcsétől Szoboszlai Dominik

2023. július 2., vasárnap 17:38

Amint arról beszámoltunk, a magyar futballválogatott csapatkapitánya, Szoboszlai Dominik a Liverpool FC-nél folytatja pályafutását. A 22 esztendős labdarúgó új klubja hivatalos bejelentésével egy időben elbúcsúzott előző csapata, az RB Leipzig szurkolóitól és vezetőitől a közösségi oldalán.

Szívem legmélyéről szeretnék köszönetet mondani mindannyiótoknak a Lipcsében töltött két és fél évért. A csapat, a menedzsment, a stáb és nyilvánvalóan ti, szurkolók, mind fantasztikusan bántatok velem, együtt fejlődhettem veletek mint játékos és mint ember is.

Nehezen indult az időszakom veletek, de sosem fogom elfelejteni az utóbbi két idényt, a negyedik és a harmadik helyet a Bundesligában és természetesen a két kupagyőzelmet. Mindezt megőrzöm a szívemben örökre.

A legjobbakat, nagy sikereket kívánok nektek a következő idényre! Aki egyszer lipcsei, mindörökké lipcsei!

Köszönök mindent!

A ti Szobótok

Szoboszlai Dominik a 2020–2021-es idény fél távjánál tette át székhelyét Salzburgból Lipcsébe. Az első időszakban makacs sérüléssel küzdve nem léphetett pályára, ám 2021 nyarától rendszeres játéklehetőséghez jutott az együttesben.

A Leipzigtől 91 tétmérkőzésen 20 góllal és 22 gólpasszal búcsúzott el. Mindkét teljes szezonjában kupagyőzelemhez segítette a 2009-ben alapított német klubot, amellyel a Bajnokok Ligájában is szerepelhetett.

A középpályást saját posztján a német élvonal 2022–2023-as kiírásában a hatodik legjobbnak választotta a Kicker. Teljesítményével pedig több szaklap elismerését is kivívta, és bekerült a Bundesliga álomcsapatába is.

„Nehéz kérdés, hogy mi következzen most – mondta az Indexnek adott exkluzív interjúban május végén a levegőben lógó klubváltásával kapcsolatban. – Az egész eddigi karrieremet tudatosan építettük fel, mindig időben meglépve az újabb szintet, de sosem akkorát, amit túl rizikós lenne megugorni. Magasról nagyobbat lehet zuhanni, és az is ritka, hogy valakinek egy lehetősége adódjon a futball legmagasabb szintjén, nemhogy kettő. Meg kell fontolni minden lehetőséget. Ötévesen álmodtam magamnak egy klubot, tinédzserként egy másikat, látva, hogy nem feltétlenül lehetetlen elérni ezeket az álmokat.

Ha van érdeklődés, megfontolom, nem azért, mert ne lenne jó sorom Lipcsében, hanem azért, mert mindig is érdekeltek a kihívások.

A mérleg egyik serpenyőjében egy jó Leipzig van, egy olyan edzővel, aki bízik bennem, és olyan társakkal, akik befogadtak, és szintén hisznek bennem. Ennél egyetlen futballista sem vágyhat többre. Ez egy egészen extra helyzet. Ugyanakkor a másik oldalon ott van az a kérdés: ha most léphetek egyet Európa top öt-hat klubja felé, akkor mondjak nemet a kihívásra? Sosem voltam ilyen típus!”

Az új kihívás végül Liverpoolban találta meg, ahonnét a Magyar Labdarúgó-szövetség Twitter-oldalán keresztül már a magyar szurkolókat is üdvözölte.

A Szoboszlaival készült, utolsó magyar nyelvű lipcsei sajtóinterjút és annak podcastváltozatát ide kattintva érheti el.

Rovatok