Index Vakbarát Hírportál

Ezért választotta Szoboszlai és Gerrard a nyolcast Liverpoolban

2023. július 3., hétfő 14:57

Szoboszlai Dominik részben Steven Gerrard miatt választotta a nyolcas mezszámot a Liverpoolnál, de sokan talán nem tudják, hogy a „vörösök” legendája miért ebben játszott végül. A Liverpool Echo most ennek járt utána.

Szoboszlai Dominik érkezését vasárnap jelentette be a Premier League-sztárcsapat, a 70 millió euróért megszerzett futballistával készült interjú egyik kérdéseként pedig természetesen előkerült a nyolcas mezszám kiválasztása is. 

Nincs különösebb oka, de természetesen ez egy remek mezszám, számos kiváló labdarúgó hordta már. És van egy tetoválásom Steven Gerrardtól, ez ugyancsak az egyik tényező volt a kiválasztásnál

– mondta Szoboszlai Dominik a Liverpool honlapjának.

A nevezett tetoválás egy Gerrardhoz társított idézet, miszerint: „A tehetség isteni áldás, de hihetetlen akarat és alázat nélkül mit sem ér.”

Ez a felirat a magyar válogatott csapatkapitányának bal alkarját díszíti:

Azt tehát már tudjuk, hogy Gerrardnak volt szerepe a nyolcas mezszám kiválasztásában, de miért választotta a „vörösök” ikonja anno ezt a dresszt?

Az 1998–1999-es bemutatkozó idényében 28-asban szerepelt, majd az FA-kupa-, Ligakupa- és UEFA-kupa-győzelemmel záruló 2000–2001-es évadban 17-es dresszben remekelt.

Gerrard 2004 nyarán újra váltott, Emile Heskey Birmingham Cityhez szerződését követően a felszabadult nyolcast kérte el. Bár korábban olyan klublegendák játszottak ebben a szerelésben, mint az együttessel hét trófeát nyerő Roger Hunt, vagy éppen John Aldrige, Stevie G elmondása szerint nem ez játszott szerepet a döntésében.

Gyerekkoromban VHS-kazettákon néztem John Aldridge-ot Ian Rush és Kenny Dalgish mellett, de nem ez volt az oka. Először voltam 28-as, és próbáltam beverekedni magam a kezdőcsapatba. Amikor megkaptam a lehetőséget, hogy megszerezzem a 8-ast, középpályásként, támadó középpályásként ezt a számot akartam

– idézi a Liverpool Echo Gerrard szavait.

(Borítókép:  Andrew Powell / Liverpool FC / Getty Images)

Rovatok