Index Vakbarát Hírportál

Nehéz szavakat találni arra, ahogyan bemutatta Lionel Messit új csapata

2023. július 15., szombat 21:38

Az észak-amerikai profi labdarúgó-ligában (Major League Soccer) szereplő Inter Miami hivatalos felületein bemutatta legújabb igazolását: a hétszeres aranylabdás és világbajnok Lionel Messit.

Az argentin világsztár távozása a Paris Saint-Germaintől és az Inter Miamihoz igazolása már hetek óta tényként szerepelt a sportmédiában, a hivatalos bejelentésre viszont egészen mostanáig várni kellett. Az amerikai klub egy rendhagyó videóval tette közzé, hogy Lionel Messi immár az Inter Miami labdarúgója.

Sőt, ha lúd, akkor legyen kövér: az argentin érkezésének tiszteletére az Inter Miami egy dalt is írt Messinek. A dallamos, spanyol nyelven íródott muzsika az argentin pályafutása mérföldköveit mutatja be, és köszönti őt új otthonában.

A 36 éves klasszis két és fél éves szerződést írt alá a részben David Beckham által tulajdonolt klubbal, aki az argentin leigazolásával kapcsolatban elmondta, mindig is az volt a terve, hogy a világ legjobb játékosait csábítsa csapatához.

„Tíz évvel ezelőtt az volt a tervem, hogy a világ legjobb játékosait hozom Miamiba. Olyan futballistákra van szükség, akik segítik az ország labdarúgásának fejlődését. Az álmom ma valóra vált. Nem is lehetnék boldogabb. Leo személyében csodálatos labdarúgót és remek embert köszönthetek a klubunknál. Üdvözlöm őt és a családját a közösségünkben” – írta David Beckham a közösségi médiában.

Lionel Messi ingyen csatlakozik az Inter Miamihoz, bemutatkozó mérkőzése pedig minden bizonnyal július 21-én jön el, a mexikói Cruz Azul elleni találkozón.

Rovatok