Index Vakbarát Hírportál

Megvan az új csapata a nemi erőszak vádja alól felmentett futballistának

2023. július 19., szerda 11:26

A francia első osztályban szereplő Lorient kétéves szerződést kötött Benjamin Mendyvel, akit a napokban a chesteri bíróság az utolsó két vádpontban is felmentett a nemi erőszakkal és nemi erőszak kísérletével vádolt ügyében.

Mendyt 2021 augusztusában vették őrizetbe, amikor még a Manchester Cityt erősítette. Az akkor 27 éves labdarúgó ellen kilenc vádpontot fogalmaztak meg, amelyek közül az év elején hétben nem találta bűnösnek a chesteri koronabíróság.

Az utolsó két vádpont nemi erőszakra és nemi erőszak kísérletére vonatkozott, ezeket a francia válogatottal 2018-ban világbajnoki aranyérmet nyerő futballista végig tagadta, végül ezekben sem találta őt bűnösnek a bíróság. Mendy 2017-ben igazolt a manchesteri alakulathoz, amely akkor a hátvédek között rekordot jelentő, 52 millió fontot fizetett érte.

Miután június 30-án lejárt a játékos szerződése, szabadon igazolhatóvá várt, a bírósági döntést követően pedig a Ligue 1 előző szezonjában a 10. helyen végző Lorient bejelentette a most 29 éves játékos leigazolását.

Rovatok