Index Vakbarát Hírportál

Szoboszlai Dominik megsérült a Liverpool edzésén

2023. július 22., szombat 18:00

Brit sajtóhírek szerint kisebb sérülést szenvedett a Liverpool szombati edzésén Szoboszlai Dominik. A magyar válogatott labdarúgó a bokájára kapott egy rúgást, vizsgálatok várnak rá, és nem kizárt, hogy kihagyja csapata következő felkészülési mérkőzését.

A klubhoz közel álló újságíró, Dave Ockop azt írta közösségi oldalán: Szoboszlai Dominik kisebb bokasérülést szenvedett a Liverpool szombati edzésén. A magyar válogatott középpályás így idő előtt befejezte a tréninget, vizsgálatok várnak rá.

Az előzetes információk alapján a sérülés nem súlyos, de nem kizárt, hogy Szoboszlai kihagyja a hétfői, Greuther Fürth elleni felkészülési meccset.

A Liverpool a hivatalos honlapján egyelőre nem erősítette meg a hírt, ám a szombati edzésről készült képgalériában nem található egyetlen fotó sem Szoboszlai Dominikről. 

Jürgen Klopp: Szoboszlai Dominik fizikuma lenyűgöző

Jürgen Klopp, a Liverpool vezetőedzője volt a We Are Liverpool podcast legújabb adásának vendége. A podcast házigazdája a játékosokkal és stábtagokkal való egyeztetés után elmondta, úgy hallotta, az új játékosok beilleszkedése jól halad, mindketten hozzátesznek az edzések intenzitásához.

Klopp megerősítette az elhangzottakat, és hozzátette: két teljesen különböző futballistát igazoltak Mac Allister és Szoboszlai személyében, de nagyon örül neki, hogy a csapat soraiban tudhatja őket.

Dominik fizikuma lenyűgöző. Láttuk őt felvételeken, játszottunk ellene a Bajnokok Ligájában, az elmúlt két évben nagyot sokat fejlődött. Egy igazi atléta, gyors, technikailag rendkívül képzett, jól lát a pályán, összeköttetést teremt a sorok között. Alexis jelenléte megnyugtató a csapattársak számára, jól olvassa a játékot, mindenki tőle szeretne passzt kapni. Boldogok vagyunk mindkét sráccal, a társak nagyon segítőkészek.

A további átigazolásokkal kapcsolatban Klopp sejtelmesen csak annyit mondott, hogy lesznek még történések, „és akkor jó csapatunk lesz”. Az előttünk álló idényben sem változtat sokat játékfelfogásán a Liverpool: a német szakember továbbra is a labdabirtoklásra és a magas letámadásra épít.

Azt szeretném, hogy mi legyünk a legkellemetlenebb ellenfél egész Európában

– summázta Jürgen Klopp.

A német tréner felelevenítette a legutóbbi szezont, amiben a Liverpool csak az ötödik helyen zárt a Premier League-ben, így az előttünk álló idényben nem lesz ott a Bajnokok Ligájában, „csak” az Európa-ligában. „Néha kell egy ütés, hogy rájöjj, mi a probléma. Mi megkaptuk ezt az ütést tavaly. Én biztosan, feltüzelve várom az új szezont, a játékosok is átérzik ezt.”

A Liverpool első tétmeccsét augusztus 13-án vívja, a Chelsea otthonába látogat a Premier League nyitófordulójában.

Az Index Sportcast legújabb adásának vendége Esterházy Mátyás, Szoboszlai Dominik menedzsere volt.

Rovatok