Index Vakbarát Hírportál

Sztanyiszlav Csercseszov: Lehet, hogy döntőbe jutottunk volna a konferencialigában

2023. július 25., kedd 07:22

A Ferencvárostól menesztett Sztanyiszlav Csercseszov a Nemzeti Sportnak még adott egy interjút, mielőtt kedden elhagyja Magyarországot. Az orosz tréner elmondta: a KÍ Klaksvík elleni vesztes (0–3) Bajnokok Ligája-selejtező óta nem beszélt Kubatov Gáborral, és nem tartja kizártnak, hogy döntőig meneteltek volna az Európa-konferencialigában.

Ahogy arról beszámoltunk, az FTC múlt szerdán az idegenbeli 0–0 után a Groupama Arénában 3–0-s vereséget szenvedett a feröeri KÍ Klaksvíktól a Bajnokok Ligája selejtezőjében, így búcsúzott a sorozattól, és az Európa-konferencialigában folytathatja nemzetközi szereplését. Bár Sztanyiszlav Csercseszov vezetőedző nem mondott le közvetlenül a lefújást követően, Kubatov Gábor, a Ferencvárosi Torna Club elnöke a Facebook-oldalán közölte, hogy ennyi volt.

Csercseszov menesztése után a vezetőedzői feladatokat Máté Csaba vette át, a mémgyárosok ihletett formába kerültek, és mint összeállításunkból kiderült, nem a Ferencvárosé volt az első kínos vereség, amit magyar klubcsapat elszenvedett a nemzetközi porondon.

A Nemzeti Sport megszólaltatta a távozó Sztanyiszlav Csercseszovot, aki menesztésének körülményeiről elárulta: Kubatov Gábor az elnöki bokszba hívatta, ahol közölte, hogy nem folytatják a közös munkát. Csercseszov ezt tudomásul vette, majd szó nélkül távozott a teremből. Higgadtságát végig megőrizte.

A magam részéről bölcsebbnek tartottam volna, ha alszunk egyet a történtekre, kielemezzük és megbeszéljük a rosszul sikerült mérkőzést. De nem így alakult. Kubatov Gáborral azóta sem beszéltem, nem keresett.

Az orosz szakember azt is leszögezte, hogy kirúgásának körülményei ellenére sem haragszik a Ferencvárosra. 

Nehéz lenne tagadni, meglepett a klub döntése, de elfogadtam. Az más kérdés, hogy korábban kikaptunk a Qarabagtól, hazai pályán az egyik nagy rivális Slovan Bratislavától, három nullára a Pakstól a Groupama Arénában, vagy éppen a Magyar Kupában az Iváncsától is, és akkor mégsem rúgtak ki. Most vereséget szenvedtünk a Klaksvík ellen, rosszul sikerült mérkőzés volt, de ki tudja, az sincs kizárva, hogy az Európa-konferencialiga döntőjéig meneteltünk volna.

Csercseszov elmondta azt is, hogy elment a Népligetbe, elbúcsúzott a játékosoktól, vasárnap pedig az edzői stáb tagjaival vacsorázott. A Klaksvík elleni vereség okát közösen sem tudták megfejteni. Arról is beszélt az oszét származású tréner, hogy voltak ajánlatai ferencvárosi időszakában.

Kerestek Szaúd-Arábiából, olyan fizetést ajánlottak, hogy tízből kilenc vezetőedző csapot-papot otthagyva indult volna azonnal. Nekem a Fradi többet jelentett ennél!

Zárásként úgy fogalmazott: nem tartja kizártnak, hogy később visszatér Magyarországra, de kedden családjával vonatra ül, és hazatér Ausztriába. 

Az 59 éves orosz vezetőedző 2021 decemberében vette át a Ferencváros irányítását. Összesen 73 tétmérkőzésen ült az együttes kispadján, 41 győzelem és 13 döntetlen mellett 19 vereség a mérlege.

KÉTSZERES MAGYAR BAJNOK, A MAGYAR KUPÁT EGYSZER NYERTE MEG,

ami pedig a tétmeccseket illeti, edzői pályafutása során a legtöbb alkalommal a zöld-fehéreket irányította. Szerződése 2024 nyarán járt volna le.

(Borítókép: Sztanyiszlav Csercseszov. Fotó: Koszticsák Szilárd / MTI)

Rovatok