Index Vakbarát Hírportál

Eggyel kevesebb magyar válogatott játékosnak szurkolhatunk a PL-ben

2023. augusztus 27., vasárnap 14:51

Fabrizio Romano transzferguru vasárnap jelentette: Bolla Bendegúz, az angol élvonalbeli Wolverhampton és a magyar válogatott hátvédje visszatér Svájcba, és az Európa-liga csoportkörös Servette játékosa lesz.

A 11-szeres magyar válogatott védő az előző két szezont kölcsönben a svájci Grasshoppersnél töltötte, majd visszatért a Premier League-ben szereplő Wolverhamptonhoz. Bolla korábban sem jutott elegendő játéklehetőséghez az angol klubnál, amire jelenleg is számítani lehetett, mivel posztján két játékos megelőzi, Matt Doherty és Nelson Semedo. 

A várakozások pedig valósnak bizonyultak: Bollának nincs maradása az angol élvonalbeli csapatnál, és visszatér Svájcba, de ezúttal a Servette csapatához. A 17-szeres svájci bajnok klub hazája egyik legerősebb csapatának számít, idén a második számú európai kupasorozat, az Európa-liga főtábláján szerepelhet. 

Fabrizio Romano hozzáteszi: az előző idényben ezüstérmes klub kölcsönszerződés keretében szerzi meg a 23 éves magyar védő játékjogát, de a későbbiekben vételi opciója lesz a svájci csapatnak. Az orvosi vizsgálatok időpontját hétfőre foglalták le a felek, mely után hivatalos lehet a klubváltás. 

Ennek értelmében eggyel kevesebb magyar labdarúgónak szoríthatunk a Premier League-ben: Szoboszlai Dominiknak a Liverpool színeiben, és Kerkez Milosnak a Bournemouth-ban. 

Rovatok