Index Vakbarát Hírportál

Litvánia simán nyert Szófiában, a bolgárok szálltak el elsőként a G csoportban

2023. október 14., szombat 20:07

A litván labdarúgó-válogatott magabiztos győzelmet aratott Szófiában a bolgár nemzeti csapat vendégeként az Európa-bajnoki selejtezősorozat hetedik fordulójában, a „magyaros” G csoportban.

A házigazda bolgárok az első félidő 42. percétől emberhátrányban futballoztak, miután Adrian Krajev megkapta a második sárga lapját. Az addig minimálisan alárendeltebb szerepben futballozó Litvánia nem sokkal később megszerezte a vezetést, a rendes játékidő utolsó percében Pijus Sirvys vette be a hazai kaput (0–1)

A második félidőben a bolgárok erejéből már leginkább csak kontrákra futotta, a vendégek jóval többet birtokolták a labdát, mint a szünet előtt, és egyértelműen dominálták a játékot. Az 55. percben Sirvys a második gólját is megszerezte, ezzel a lényegi kérdéseket el is döntve a találkozón. 

A hajrá kezdetén Justas Lasickasnak volt még egy les miatt a VAR-segítségével érvénytelenített gólja, de ez nem osztott, nem szorzott a három pont sorsát illetően. Bulgária a vereségével a matematikai esélyét is elvesztette arra, hogy az első két hely valamelyikén végezzen, és remélhetőleg a litván matematikusok sem tartanak ki kedd esténél tovább…

Akkor a magyar válogatott látogat Litvániába. 

LABDARÚGÁS, EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G CSOPORT, 7. FORDULÓ
Bulgária–Litvánia 0–2 (P. Sirvys 45., 55.)
Később:
20.45:
Magyarország–Szerbia
Szabadnapos: Montenegró

Rovatok