Index Vakbarát Hírportál

Az FTC edzője az ellenféllel kokettált az év legfontosabbnak ígérkező meccse előtt

2023. október 14., szombat 16:15

Meglátogatta a Budapesten készülő szerb válogatottat Dejan Sztankovics, a Ferencváros vezetőedzője, aki a magyarok elleni kulcsfontosságú Európa-bajnoki selejtező előtt beszélgetett a mieink erősségeiről a szövetségi kapitány Dragan Sztojkoviccsal. A Fradi-edzőt a látogatás után a szerb szövetség honlapja idézte, a beszámolóban szóba került Dibusz Dénes, Varga Barnabás és Willi Orbán is.

Micsoda támogatást kapnak a „sasok” Budapesten! – kezdi beszámolóját a szerb szövetség honlapja annak apropóján, hogy a válogatott korábbi csapatkapitánya, a jelenleg a Ferencvárost irányító Dejan Sztankovics péntek este meglátogatta a csapatot. „Nagy ölelések, mosolyok, egy közös fotó Dragan Sztojkoviccsal és egy megkerülhetetlen kérdés, Szerbia végre kijut egy Európa-bajnokságra?” – viszi tovább a hangulatos felütést a cikk, majd átveszi a szót a Fradi-edző.

Még szép, hogy képes. És szombaton lesz is ehhez egy igazi meccslabdánk. Megvan bennünk a szükséges minőség ahhoz, hogy ne kelljen a véletlenre bíznunk a dolgokat. Szívből kívánok a csapatnak minden jót és csakis győzelmet szombat estére!

– kezdte nyilatkozatát Sztankovics.

„Rég várat magára az Eb-kvalifikáció, hihetetlen, hogy már 24 év telt el Belgium és Hollandia óta. A körülmények valamilyen kombinációja mindig távol tartott minket a tornától, volt néhány nem tervezett kudarcunk esélytelenebbnek vélt riválisokkal szemben a selejtezőkben. De a történelem azért van, hogy átírjuk. Most pedig minden esélyünk megvan arra, hogy valami emlékezeteset írjunk” – tette hozzá.

Sztankovics a folytatásban elismerően szól Marco Rossi szövetségi kapitány munkájáról és a magyar válogatott „extrém jó szervezettségéről”, illetve beszél arról, meglehet, a magyar válogatott kulcsemberei épp a Ferencvárosban keze alatt pallérozódó játékosok, úgymint a kapus, Dibusz Dénes és a „klasszikus centerfigura”, Varga Barnabás lesznek.

„Willi Orbán hiánya azonban egyértelmű előny a számunkra, olyan játékosról van szó, aki képes minden történést kontroll alatt tartani” – jelentette ki Sztankovics.

A játékosként Bajnokok Ligája-győztes bekk igencsak rendhagyó válogatottkarriert futott be, hiszen pályafutása elején még Jugoszláviát képviselte, a közepén Szerbia és Montenegrót, majd az önálló Szerbiát, a három csapatban összesen 103 válogatottság jött össze számára. 

A magyar labdarúgó-válogatott szombat este 20 óra 45 perctől lép pályára Szerbia ellen az Európa-bajnoki selejtezősorozat 7. fordulójában. 

LABDARÚGÁS, EURÓPA-BAJNOKI SELEJTEZŐ
G CSOPORT, 7. FORDULÓ
18.00: Bulgária–Litvánia
20.45: Magyarország–Szerbia
Szabadnapos: Montenegró

Rovatok