Index Vakbarát Hírportál

Pályára sem kellett lépnie Szoboszlainak ahhoz, hogy megint ő legyen a téma Liverpoolban

2023. október 25., szerda 09:58

2023. október 25-én ünnepli a 23. születésnapját Szoboszlai Dominik, a magyar labdarúgó-válogatott csapatkapitánya. A támadó középpályást jelenlegi klubcsapata, a Liverpool FC is felköszöntötte szerda reggel.

Július 2-án vált hivatalossá, hogy Szoboszlai Dominik az angol élvonalbeli labdarúgó-bajnokságban (Premier League) szereplő Liverpoolhoz szerződött. A középpályásért 70 millió eurót fizetett a hatszoros BEK/BL-győztes gárda.

A fiatal labdarúgó a legmerészebb várakozásokat is felülmúlta, pillanatok alatt a Liverpool egyik legfontosabb alapemberévé vált, a csapat menedzsere, Jürgen Klopp egyszerűen nem tudja kihagyni a kezdőcsapatból a magyar válogatott csapatkapitányát.

Szoboszlai Dominik azóta is igyekszik meghálálni a bizalmat, szeptember harmadikán meg is szerezte az első gólját a Premier League-ben: az Aston Villa elleni mérkőzés harmadik percében a magyar válogatott sztárja egy szöglet után lecsorgó labdát kapásból vágott kíméletlenül a hálóba. A mérkőzést végül a pályaválasztó Liverpool nyerte meg 3–0 arányban.

Szeptember 27-én pedig az ő bombagóljával fordított a Pool a Leicester City ellen az angol labdarúgó Ligakupa 3. fordulójában.

Mindenki el van ájulva az új 8-astól

A jó egyéni teljesítményt a szurkolók is díjazták, amikor Szoboszlai Dominikot választották meg augusztusban a hónap legjobb játékosának. A klub honlapján tartott szavazáson megelőzte Alisson Beckert és Darwin Núnezt. A Liverpool a Hónap játékosa díj kihirdetése mellett nyilvánosságra hozta azt is, hogy augusztusban a Szoboszlai nevével ellátott mezből fogyott a legtöbb.

Angliában tényleg mindenki el van ájulva a magyar játékos teljesítményétől, Matt Addison, a liverpool.com honlap újságírója egyenesen odáig merészkedett, hogy Kevin De Bruynéhez, a Bajnokok Ligája-győztes Manchester City klasszisához hasonlította a Liverpool nyolcasát – aki a legutóbbi fordulóban, az Everton elleni városi rangadón is remekül játszott.

Szoboszlainak most semmit nem kellett tennie ahhoz, hogy megint beszédtéma legyen a városban, a Liverpool közösségi oldalát elárasztották a neki szánt jókívánságok a születésnapján.

Rovatok