Index Vakbarát Hírportál

A Fradi edzője elégedett a Belgiumban elért gól nélküli döntetlennel

2023. október 27., péntek 08:16

Elégedett a Genk otthonában elért gól nélküli döntetlennel szerzett egy ponttal Dejan Sztankovics, a Ferencváros labdarúgócsapatának vezetőedzője

Európában minden egyes pontnak jelentősége van. A legfontosabb az, hogy nem szenvedtünk vereséget. Nagyon kemény meccs volt minden szempontból, és persze mi minden találkozót szeretnénk megnyerni, az ellenfelünk erős volt. Talán ma nem a legjobb Ferencváros futballozott, de úgy érzem, megtiszteltük azokat a szurkolóinkat, akik ilyen sokat utaztak azért, hogy minket támogassanak

– fogalmazott a szerb tréner a Konferencia-liga csoportküzdelmeinek harmadik fordulójában rendezett összecsapást követően.

A szakember hozzátette, érdekes mérkőzés volt, hiszen akár győzelem, de vereség is lehetett volna a találkozóból.

Dejan Sztankovics kiemelte, ez egy rendkívül erős csoport, amelyet sokkal inkább gondol Európa-liga-szintűnek, éppen ezért minden egyes pontnak jelentősége van. Hozzáfűzte, az, hogy a gárda még két mérkőzést játszhat hazai környezetben, reális esélyt ad arra, hogy továbbjusson a csoportból.

Wouter Vrancken, a Genk vezetőedzője arról beszélt, hogy a második játékrészben nem tudták olyan nyomás alatt tartani magyar riválisukat, mint amit elterveztek, ráadásul ezen az estén a támadóharmadban nem volt meg bennük a kellő kvalitás és lendület. Hozzátette, ennek az eredménynek köszönhetően idegenben kellene majd jobb eredményt elérniük, ami mindig nehezebb, mint hazai pályán.

Dejan Sztankovics irányításával továbbra is veretlen a Ferencváros, amely a harmadik számú európai kupasorozat következő fordulójában, november 9-én hazai pályán fogadja a Genket.

Európa-konferencialiga, F csoport, 3. forduló

(Index / MTI)

Rovatok