Index Vakbarát Hírportál

„Hamászos robbantósnak” nevezték, levonult a pályáról a magyar futballista

2023. október 31., kedd 10:57

Jó darabig emlékezetes lesz a Csorna–Kelen NB III-as labdarúgó-mérkőzés, ám nem a csapatok szenzációs játéka, mint inkább a hazai szurkolók alpári megnyilvánulásai miatt – derül ki a csakfoci.hu beszámolójából. A mérkőzésen a magyar–algériai Remili Mohamedet a hazai szurkolók egy része „migránsozta”, sőt „hamászos robbantósnak” nevezte. Utóbbi miatt betelt a volt újpestinél a pohár, aki inkább cserét kért, és levonult a pályáról.

„Sajnos a mérkőzés alatt elfogadhatatlan megnyilvánulások jöttek a hazai lelátóról. Míg klubunk mindig megadja a tiszteletet az ellenféllel szemben, addig ez ma a csornaiak részéről hiányzott” – írta a Facebookon közzétett közleményében a Kelen SC a Csorna elleni 2–1-es sikert követően. Ennek a posztnak kérdezett utána a csakfoci.hu, amely megszólaltatta a lelátóról érkező inzultus kereszttüzébe került Remili Mohamedet is. 

A korábban a Szolnoki MÁV-nál, a Vasasban, az Újpestben és a Paksi FC-nél is megfordult 38 esztendős játékos így idézte fel a történteket:

A legutóbbi bajnoki meccsünkön egyszerűen már nem bírtam hallgatni a szurkolók mocskolódását, ezért kértem, hogy cseréljenek le. Döbbenetes, hogy 2023-ban még ott tartanak egyesek, hogy a lelátón »migránsoznak«, »hamászos robbantósnak« neveznek

– mondta elkeseredetten a futballportálnak.  

Remili hozzátette, több mint 20 éves profipályafutással a háta mögött hozzászokott a válogatott szidalmakhoz, ez azonban minden korábbinál jobban elkeserítette. 

Tudom, hogy a foci nem sakk, hozzászoktam a válogatott szidásokhoz, soha nem vettem fel, ha például lila k....-ztak a szurkolók, de van egy határ, amit nem lehet átlépni

– jegyezte meg a középpályás. 

A labdarúgó NB III észak-nyugati csoportjában 13 forduló után a Kelen ötödik, a Csorna mindössze három pontot gyűjtve az utolsó helyen áll. 

Rovatok