Index Vakbarát Hírportál

Kiderült, mi okozta az angol labdarúgás legendájának halálát

2023. november 1., szerda 14:04

Október 21-én, 86 évesen meghalt Sir Bobby Charlton, az angol labdarúgás megkerülhetetlen alakja, a Manchester United legendája. Szigetországi sajtóértesülések alapján most beszámoltak róla, mi vezetett az 1966-ban világbajnoki címet ünneplő labdarúgó halálához.

A legendás játékos halála utáni vizsgálatokból kiderült, hogy Bobby Charlton néhány nappal korábban a The Willows nevű idősek otthonában elesett, és több bordája eltört. A Manchester United ikonja akkor vesztette el az egyensúlyát, mikor felállt székéből, és nekicsapódott egy ablakpárkánynak, továbbá egy radiátornak. 

Az idősek otthonában dolgozó személyzet a baleset után kivizsgálta a 86 éves férfit, de nem észleltek olyan külső vagy belső sérüléseket, amelyek súlyos következményekkel járhatnak, és úgy gondolták, Charlton mozgékonysága korábban nem látszott sérültnek. 

Később azonban duzzanatot észleltek a hátán, emiatt pedig kórházba szállították, ahol a mellkasröntgen és a CT-vizsgálat kimutatta, hogy eltörtek a bordái, sőt, valószínűleg tüdőgyulladást kapott. Az idősek otthonának vezetője elmondta a meghallgatások során, hogy Bobby Charlton ágya a lehető legközelebb volt a földhöz, mivel nyugtalan természete miatt hajlamos volt kiugrani az ágyból. Ennek okán mozgásérzékelőket is elhelyeztek a testén. 

A balesetet követően Sir Bobby Charlton nyugodt körülmények között, néhány napon belül meghalt. A halottkém jelentése szerint a legendás labdarúgó halálát esése okozta. 

Rovatok