Index Vakbarát Hírportál

Ez most nem Szoboszlai Dominik napja volt, az osztályzatok is ezt tükrözik

2023. november 5., vasárnap 20:39 | hat hónapja frissítve

Az élet nem habos torta, mondta ki az örök érvényű bölcsességet Virág elvtárs, és a szállóige igazságára sajnos vasárnap Szoboszlai Dominiknak is rá kellett döbbennie. Merthogy eddig még nem volt gyenge meccse a Liverpool csapatában a magyar válogatott kapitányának, a Luton Town ellen azonban az eddigi leghalványabb teljesítményét nyújtotta a vörösöknél, és Jürgen Klopp le is cserélte. Először a PL-ben, amióta leigazolta. Az osztályzatok is tükrözik a látottakat.

Luís Diaz érzelmektől fűtött góljáról és a felhúzott mezről – alatta a Libertad Para Papa (Szabadságot papának!) felirattal – marad emlékezetes a Luton Town–Liverpool Premier League-mérkőzés a 11. fordulóból. Az 1–1-es döntetlen még a vörösökre nézve sem hízelgő, sajnos Szoboszlai Dominik is halvány teljesítményt nyújtott, először cserélték le, amióta leszerződött a csapathoz. 

Mostanáig bőkezűen osztogatták az angol lapok a 8-as és 9-es osztályzatokat honfitársunknak, igazán jó volt „Szobo” sajtója, de nem érdemtelenül, mert rászolgált a kiváló érdemjegyekre. Most azonban keményen fogott a kollégák ceruzája, még 4-esek is becsúsztak…

Anfieldwatch.co.uk: 5 – Abnormálisan szint alatti első 45 perc Szoboszlaitól, csak állított labdából volt képes bármi érdemlegeset nyújtani. Le is cserélték.

Liverpoolecho.co.uk: 4 – Már az elején jócskán elmaradt az eddigi formájától és a sebességétől, és a lecseréléséig hátralévő időben sem tudott felpörögni.

Thisisanfield.com: 5 – Semmit sem tudott diktálni az első félidőben, amikor legalább küzdeni tudásban és futásmennyiségben méltó ellenfél volt a Liverpool. Egyszer-kétszer megpróbálta széthúzni a mezőnyt, vagy hátrahúzódni, hogy labdát kapjon, és onnan irányítson. De ez volt messze a leggyengébb meccse, mióta leigazolták. Ettől függetlenül meglepő volt, hogy Klopp lecserélte, de jogosan tette. A legemlékezetesebb megmozdulása az volt, amikor kirúgta a labdát a stadionból, mert a földön fetrengett a Luton egyik játékosa.

Onefootball.com: 5

Liverpoolworld.uk: 4 – Annyira kiakadt az osztályzást végző újságíró, hogy még honfitársunk nevét is furcsán írta le: Szbosbzlai. Alig ért labdához az első félidőben. Dettó a második félidőben, mielőtt lecserélték.

Fotmob.com: 5

Flashscore.com: 6,5 (A leggyengébb osztályzat a Liverpool csapatában.)

The4thofficial.net: 6 – Szoboszlai nem találta, nem érezte a játék ritmusát, le is cserélték.

Eurosport.com: 6

BBC.com: 5,29

Goal.com: 6 – Nem helyezte nagy nyomás alá a Luton, mégis csak szenvedett, nem hozta megszokott önmagát. Legalább a szabadrúgásai veszélyt jelentettek, jó helyre mentek.

90min.com: 5 – A magyar felséges formában volt egészen mostanáig, de vasárnap észrevehetetlen volt, és bő egy óra után le is cserélték.

Rovatok