Index Vakbarát Hírportál

Luis Díaz közleményben is üzent édesapja elrablóinak

2023. november 6., hétfő 13:46

Ahogy korábban megírtuk: a Liverpool csatára, Luis Díaz szüleit elrabolták szülőhazájában, Kolumbiában. Édesapja hollétéről pedig azóta sem tudnak információval szolgálni a hatóságok, a futballista pedig távollétében is támogatja a családját, többek között már közleményt is kiadott.

A vasárnapi LutonLiverpool- (1–1) mérkőzésen Luis Díaz hosszabbításban szerzett találatával mentették döntetlenre Szoboszlaiék a találkozót, a kolumbiai „gólörömeként” felhúzta mezét, amelyen a „Szabadságot apának” felirat volt olvasható, majd az összecsapást követően még egy közleményt is kiadott közösségi oldalán, melyben az állt:

Ma nem a játékos, hanem Lucho Díaz, Luís Manuel Díaz fia beszél. Mane az apám, keményen dolgozó ember, a család támasza, és most elrabolták. Arra kérem az ELN-t, hogy a lehető leghamarabb engedjék szabadon apámat, a nemzetközi szervezeteket pedig arra, hogy járjanak közben a szabadságáért. Minden másodperccel, minden perccel nő az aggodalmunk; anyám, a testvéreim és én kétségbe vagyunk esve, gyötrődünk, nincsenek szavak, amelyekkel leírhatnánk, mit érzünk. Ennek a szenvedésnek csak akkor lesz vége, ha hazatérhet. Könyörgöm, hogy azonnal engedjék szabadon, tiszteletben tartva a sérthetetlenségét, és a lehető leghamarabb véget vetve ennek a fájdalmas várakozásnak. A szeretet és az együttérzés nevében kérjük, gondolják át a cselekedeteiket, és hagyják, hogy visszakapjuk őt

 – írta a Liverpool 26 éves játékosa, a gólt pedig édesapjának ajánlotta.

(Borítókép: Getty Images/Clive Rose)

Rovatok