Index Vakbarát Hírportál

Szívszorító pillanatok vezették fel az Izrael–Svájc-futballmérkőzést Felcsúton

2023. november 15., szerda 07:09

Szerdán az izraeli labdarúgó-válogatott tétmeccset játszik Svájc nemzeti tizenegyével Felcsúton. A mérkőzés előtti sajtótájékoztató elsősorban nem a sportról szólt: az izraeliek csapatkapitánya, Eli Dasza egy elrabolt focista cipőjét is magával hozta Magyarországra, amit meg is mutatott a kamerák előtt.

A svájci labdarúgó-válogatott Felcsúton biztosíthatja be Eb-részvételét, amennyiben begyűjti a három pontot. A találkozót a palesztin–izraeli fegyveres konfliktus miatt kellett elhalasztani októberben, és ugyanez az oka annak, hogy semleges helyszínen, a Pancho Arénában pótolják.

Izrael magyarországi nagykövete, Jákov Hadasz-Handelszman azt mondta, hogy sok szempontot vettek figyelembe a helyszínválasztás előtt, az egyik legfontosabb a biztonság garantálása volt.

„Az izraeli sportolóknak jó tapasztalataik vannak Magyarországról, a sportlétesítmények kiválóak, a magyarok pedig mindig magas színvonalon rendeznek meg hasonló eseményeket” – tette hozzá.

Az izraeli csapat kedden rendhagyó és rendkívül megrázó sajtótájékoztatót tartott. Az eseményen Eli Dasza csapatkapitány egy elrabolt focista cipőjét is magával hozta Felcsútra, amit meg is mutatott a jelenlévőknek.

Ez a srác a Gázai övezetben van most is hét másik emberrel a családjából. Ez minden, ami maradt tőle, a bal cipője. Várunk téged vissza. Köszönöm

– mondta Dasza, majd felállt és távozott a teremből az rtl.hu tudósítása szerint.

Izrael szombaton Romániával játszik a Pancho Arénában.

Rovatok