Index Vakbarát Hírportál

Meglepetésre lemondott a kapitány, miután kijuttatta a válogatottat az Eb-re

2023. november 21., kedd 09:41

Jaroslav Silhavy, a cseh labdarúgó-válogatott szövetségi kapitánya, a hétfő esti, 2024-es nyári Európa-bajnoki részvételt jelentő Moldova elleni győztes (3–0) mérkőzést követően meglepetésre lemondott pozíciójáról.

A cseh szövetség hivatalos honlapján szereplő közleményében az olvasható:

Bár boldogok vagyunk, a szakmai stábbal közösen már mérkőzés előtt eldöntöttük, hogy nem folytatjuk a válogatottban. Erről tájékoztattam Petr Fouseket, a szövetség elnökét. A nyomás már akkor is óriási volt, néha nem is értettem. Ez is hozzájárult a döntésünkhöz 

– mondta Silhavy.

A 62 éves szakember 2018-ban vette át a nemzeti csapat irányítását, azóta 56 mérkőzésen irányította a válogatottat – a lejátszott meccseket tekintve ezzel a második helyen áll hazája örökrangsorában –, ebből 26 alkalommal győzelemre vezette a csapatot, 10 döntetlent ért el és 20 alkalommal pedig vereséget szenvedett.

Egyebek mellett a 2020-as Európa-bajnokságon a negyeddöntőjéig menetelt a csehekkel, most pedig az E csoport második helyével biztosította a németországi részvételt, azonos pontszámmal a csoportelső albánokkal.

A csehek megszakítás nélkül nyolcadik kontinensviadalukra készülhetnek, a legjobb eredményük az 1996-os ezüstérem.

Rovatok