Index Vakbarát Hírportál

A németek kijelentették: az Európa-bajnokságig nincs kapitánykérdés

2023. december 6., szerda 16:16

Az elnök Bernd Neuendorf szerint a jövő évi Európa-bajnokságig nem tárgyal Julian Nagelsmann szövetségi kapitány jövőjéről a Német Labdarúgó-szövetség (DFB). A házigazda válogatott a magyarokkal szerepel majd azonos csoportban a viadalon.

A sportvezető egy podcastben beszélt erről, hozzátéve, hogy csak a torna után kerül napirendre a szeptemberben kinevezett szakember jövője a Nationalelf élén – számolt be a Magyar Távirati Iroda.

Az együttműködést egyébként is nyárig tervezték, addig csak az Eb-n lesz a fókusz.

Ehhez tartjuk magunkat. Addig semmilyen formában nem akarunk vitázni erről a kérdésről – mondta az MTI által idézett 62 éves Neuendorf. – Nem engedjük, hogy bármi is elvonja a figyelmünket. A következő hat hónapban a kapitánynak teljes támogatásra lesz szüksége, nincs szükség semmilyen mellékes színházra.

A 36 éves Nagelsmann jól kezdett a nemzeti együttes élén, a csapat az Egyesült Államokban 3–1-re verte a házigazdát, majd 2–2-es döntetlent játszott Mexikóval, a többi felkészülési mérkőzés – 3–2-es vereség Törökországtól és 2–0-s Ausztriától – azonban elmaradt a várakozásoktól.

A szövetség elnöke a meccsekkel kapcsolatban egy hullámvasúthoz hasonlította a reakciókat, szerinte pozitív és negatív értelemben is túlságosan kilengtek a vélemények. Úgy véli, hogy két nem túl jól sikerült összecsapás után sokan máris túl sötéten látják a jövőt, és néha azt kívánja, hogy több mértéktartás legyen az állásfoglalásokban.

A Nationalelf márciusban játssza következő felkészülési mérkőzéseit, az ellenfél Franciaország és Hollandia lesz.

Magyarország az Eb A csoportjában először június 15-én Svájc ellen lép pályára Kölnben, majd négy nappal később a házigazda németekkel, június 23-án pedig Skóciával játszik egyformán Stuttgartban.

Nagelsmann jó eséllyel nem számíthat a német válogatott elmúlt évének egyik kulcsfigurájára, a hátproblémái miatt kés alá fekvő Marc-André ter Stegenre.

(MTI/Index)

Rovatok