Index Vakbarát Hírportál

A Frankfurt rögtön kölcsönadhatja ifj. Lisztes Krisztiánt, kockázatosnak tartják leigazolását

2024. május 2., csütörtök 13:55

Német, az Eintracht Frankfurthoz közeli értesülések szerint akár rögtön kölcsönadhatják ifj. Lisztes Krisztiánt a nyáron, ahogy megérkezik az élvonalbeli labdarúgócsapathoz. A Bundesligában szereplő, jelenleg ötödik helyezett Frankfurt még tavaly szeptemberben jelentette be, hogy 2024 nyarán leigazolja a magyar tehetséget.

A Frankfurter Rundschau német lap információi szerint az Eintracht Frankfurt vezetősége rögtön kölcsönadhatja a nyáron klubhoz érkező ifj. Lisztes Krisztiánt. A 18 éves, jelenleg a Ferencváros alkalmazásában álló – immár kétszeres magyar bajnok – csatár leigazolását egyébként kockázatosnak nevezte a lap, aki nyáron teszteken fog átesni, amelyek alatt azt vizsgálják, hogy alkalmas-e az azonnali bevetésre. 

Amennyiben szükséges, és azt a szakmai stáb úgy ítéli meg, idén nyáron kölcsönadhatják Lisztest, hogy több játéktapasztalatot szerezzen, hasonlóan a Frankfurt többi fiatal szerzeményéhez, mint például a Nürnbergből vásárolt Nathaniel Brown vagy a Young Boys védője, Aurele Amenad esetében. 

Ifj. Lisztes Krisztián játékjogáért összesen akár 10 millió eurót is fizethet majd a Frankfurt, arra viszont, hogy a német csapat mezében lépjen pályára a magyar játékos, elképzelhető, hogy még egy évet vagy éveket kell várni. Ismert, hogy a 18 éves labdarúgó múlt hétvégén volt először kezdő 2024-ben a Ferencvárosban, a bizalmat pedig góllal és gólpasszal hálálta meg Dejan Sztankovics vezetőedzőnek.

Rovatok