Index Vakbarát Hírportál

Távozik Dortmundból a német klasszis, akit a klubhűség élő példájaként emlegetnek

2024. május 3., péntek 15:06

Marco Reus az idény végén távozik a Borussia Dortmund labdarúgócsapatától, így a klubhűség mintapéldájaként emlegetett német támadó több mint két évtized, a Dortmund kötelékében töltött idő után elhagyja a klubot.

Életem felét ennek a klubnak áldoztam, megjártuk a csúcsot és a mélységeket is, de főleg a magaslatokban voltunk. A klubbal arra a döntésre jutottunk, hogy nem hosszabbítjuk meg a nyáron lejáró szerződésem. Nagyon büszke és hálás vagyok, hogy ennyi éven át a csapatban játszhattam. Most nehéz a megfelelő szavakkal kifejeznem magam, de fontos, hogy elsőként a szurkolóknak mondjam el

– mondta a 34 éves Reus a klub közleményében, akit pályafutása során megannyi fájdalmas sérülést hátráltatott, így több világeseményen sem húzhatta magára a német válogatott mezét. Reus emlékeztetett, ez még nem a búcsú ideje, mivel még van közösen egy nagyon fontos feladatuk: ott akarnak lenni a Wembley-ben, a Bajnokok Ligája-fináléjában. 

Reus még 2012-ben szerződött Mönchengladbachból Dortmundba, de mivel az utánpótlásban is szerepelt korábban, több mint 21 évig volt a Borussia tagja. A klubbal kétszer nyert Német Kupát, és háromszor német Szuperkupát, 168 bajnoki góljával pedig a Bundesliga 1963-as megalapítása óta a dortmundiak csúcstartója. 

Ami a német válogatottat illeti, előbb már említett sérülései miatt lemaradt a 2016-os és 2020-ról 2021-re halasztott Európa-bajnokságról, valamint arról a világbajnokságról is 2014-ben, amely a németek győzelmével zárult. Reus 48 alkalommal szerepelt a nemzeti csapatban. 

(Boríkép: Getty Images)

Rovatok